• 18
    ikinci dünya savaşı topyekün bir savaştır. bu topyekün savaşta, düşman devletler birbirlerini mağlup edebilmek için bütün kaynaklarını seferber ettiler; askeri, ekonomik, siyasi ve hatta kültürel bir savaştan söz edebiliriz böyle bir durumda.

    işte bu yazı ve biraz sonra izleyeceğiniz videolar, bu savaşta kullanılmaktan çekinilmemiş kültürel bir silahla ilgili; çizgi filmler!

    dünyadaki en tehlikeli şey olabilir bir çizgi film. çocuklar, çizgi filmleri izlerken kendilerini izledikleri şeyin parçası haline getirir. burada yaşanan olayları çok daha kolay bir biçimde benimseyip içselleştirebilirler.

    ama muhakeme yetenekleri daha bir çok şeyi anlama ve yargılama düzeyine erişmemiş olan çocuklar, savunmasız birer hedeftir. beyni propaganda çizgi filmleriyle yıkanan nesiller, büyüdüklerinde işte bugün yaşadığımız gibi kan ve barut kokusunun eksik olmadığı bir dünya yarattı bizlere.

    özellikle walt disney'in karakterleri başta olmak üzere amerika bu savaşta en güçlü silahlara sahipti. bu silahını kullanmaktan da hiç çekinmedi. hatta nazi almanyası bu karakterleri anti-amerikan propaganda çizgi filmlerinde de kullandı. bir nevi kendi silahıyla amerika'yı vurdu.

    çizgi film savaşları soğuk savaş döneminde ise doruğa ulaştı ama o da başka bir yazımızın konusu olsun. karşınızda ikinci dünya savaşı'nın en sevimli(!) neferleri; temel reis, süpermen, donald duck ve diğerleri: http://bugraderci.blogspot.com.tr/...i-cizgi-filmler.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın