resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 2115
    galatasaray takımının 2014-2015 sezonunda prandelli'nin kovulduğu hafta;
    [biçim] o g b m a y av p
    3.galatasaray a.ş. 10 6 1 3 12 14 -2 19
    [/biçim]
    an itibari ile 27. hafta;
    [biçim] o g b m a y av p
    2.galatasaray a.ş. 27 18 4 5 51 34 17 58
    [/biçim]
    prandelli dönemi galatasaray takımımın lig performansı;

    puan ortalaması 1.9
    yediğimiz gol ortalaması 1.4
    attığımız gol ortalaması 1.2
    av eksi 2
    puan durumunda 3. sıra (bjk 20, fb 20 gs 19)

    29 kasım 2014 tarihinde oynanan gaziantepspor galatasaray maçında hoca olarak tafferel çıkmış galatasaray 0-1 ile kazanmıştır. bu maçı çıkarırsak 16 maçta hamza hoca döneminde galatasaray takımının;

    puan ortalaması 2.25
    yediğimiz gol ortalaması 1.25
    attığımız gol ortalaması 2.375
    av artı 16
    puan durumunda 3. sıra (fb 59, bjk 58, gs 58)

    rakiplerden fenerbahçe ligin defans oyuncularının kalitesi ortasaha oyuncuları ve golcü sayısının fazlalığı ve bekleri dahil kanatlarının oyuna etkisi ile daha oturmuş bir takım. ancak fenerbahçe takımı kabul edelim asgari 14 puanı lehine !! hakem hataları ile elde etti. golcü sayısı ve bekleri dahil kanatlarının kalitesine rağmen gs takımından daha az gol attı.

    o zaman hamza hoca'ya çapsız, başarısız, hamza, hamza, hamza diye nitelendirmeleri hak etmemekte. hamza hoca elinde gerçek bir golcüsü olmadığı halde puan ortalaması da attığı gol ortalaması da; prandelli hocanın da hatta bazı taraftarlarca çok sevilen mancini hocanın da, (mancini hocanin elinde üstelik drogba vardı) üzerindedir.

    takımını şampiyon yapabilir veya yapamaz. son 7 haftaya girildiğinde önemli olan psikolojik üstünlüktür. son 7 haftaya girilirken hamza hocaya ve takıma destek olamayan taraftarlar bindiğimiz dalı kesmektedir.

    hamza hoca aşağıdaki konulara dikkat etmelidir;
    a. bruma'yı taraftar ıslıkladı diye oynatmadı. şampiyon olacaksak bruma'ya güven vermeli. tıpkı emre veya yasin gibi. taraftarın ıslıklamasına bakmadan işine bakmalı. bruma umut yerine ilk 11 başlamalı.
    b. selçuk inan ve sabri korner atamıyor ve orta kesemiyor, ilerde takım yüklenirken hatalı tercihleri sonucu rakibe imkan tanıyor. selçuk inan ve sabri takım çıkarken hatalı pas tercihleri konusunda uyarılmalı gerekirse topu korner çizgisinin oradan taça atmalılar ancak asla rakibe top vermemeliler.
    c. bu takım sağ taraftan yıllardır taç atamıyor. komik olacak ama sabri'ye taç atmasını ve orta atacağı yerin fizik kurallarına aykırı gol şansı olmayan bölgelere orta yapmasının hiç bir anlamı olmadığını günde 5 vakit anlatıp çalıştırmalı.
    d. psikolojik üstünlük adına bir hamle yapmalı. bu bir iddia, söylem, hedef ve son 7 haftayı kapsayan bir slogan olmalı. rakipler mutlaka üstelik bir değil birkaç kez puan kaybedecek takımının her maçı ciddi bir şekilde konsantre etmeli, maç içinde laubali haraketlere artık tahammül etmemeli. bu konuda profesyonellerden de destek almalı. bu yıl şampiyonluğun maddi değeri asgari 200.000.000 tl ve bu bedel rakiplere gitmemeli.

    kendisi için son 7 hafta çok kritiktir. bu süreci kayıpsız kapatırsa lider olduğunu da gösterecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın