resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2110
    9 günlük çok uzun devre arası tatilini, oyuncuların yaptığı tatil planları yüzünden onalar küsmesin diye kısaltmadı.
    yine o göreve gelmeden önce yapılmış saçma sapan devre arası kamp programını iptal etmedi. birilerine para kazandırmak için veya 3 kuruş para kazanmak için oyuncular aptalca alanya'da 5. sınıf amatör küme takımları ile tarla zeminde maç yaptırıldı ve semih'le burak hala sakat.
    bursaspor, fenerbahçe ve trabzon maçlarında standart oyun taktiğini ve oyuncuları bozd, rakibe göre kadrolar yaptı 8 puan kaybetti.
    başakşehir, gençlerbirliği maçlarında oyuna hatalı veya geç müdaheleler yaptı. burak'ı iyileşmeden oynattı. ve tabi yaptığı bir sürü özür açıklması da var.

    türk oyuculara şirin görünme ve onların güvenini kazanma ilkesi üzerinden bir takım inşa etme yolunu seçti. belki kısa vadede bu anlamlı bir seçimdi ve kısmen başarılı da oldu. o geldikten sonra selçuk, yasin, burak, umut, emre gibi oyunculardaki pozitif değişimi göz ardı etmemek lazım.

    ama uzun vadede türk oyunculara fazlasıyla prim verildiğinde neler olduğunu biliyoruz. takımın hakimi gibi durmuyor. abdürahim öztürk ne derse o oluyor gibi. hatta fatih terim'in güdümünde gibi. burak yılmaz'ın kasımpaşa maçında iyileşmişken neden ilk devre oynamadığının izahını yapsın. burak milli maça azır gitsin diye olduğunu düşünüyorum. eğer bu doğruysa skandaldır!!!

    bu takımın ma kazanması için en 3 gol atması şart. bu çok net. rakibe göre sistem kadro yapacağına bundan sonra başlama düdüğü ile birlikte rakip kalede nasıl daha fazla pozisyona girerim ve gol atarım üzerine kafa yorması lazım.

    çünkü ben eldeki oyuncularla daha az gol yenebileceğine inanmıyorum. bu kadro içinde as veya yedek sağ bek yok sol bek de yok. bu kadro içinde, takımın defansına liderlik edecek bir stoper de yok. 4 kişilik pozisyonun 3'ü yoksa bu takım her maç en az 2 gol yer. bu 3 oyuncunun transfer edilmesi lazım.
    maalesef ve yazık ki; bu 3 pozisyon içi son 4 sezonda yapılan transferler hafızam beni yanıltmıyorsa:

    danny, chris, burdisso, chejdou, koray günter, tarık, veysel, salih dursun, telles, eboue = 10 kişi. belki unuttuğum atladığım vardır. bunlara verilen bonservisler, kendilerine ödenen paralar, menejerlerine ödenen paralar, arada götürülen hanutlar, komisyonlar, indira gandiler...
    artı bu 3 pozisyonu yıllardır işgal eden kifayetsiz yetersiz çapsızlara da yıllardır eşek yükü ile maaş ödemeye devam ediyoruz.

    önüzmüdeki sezonla birlikte 14 yabancı oynatma geliyor. eğer ben bu takımın hocası olsam hamit dışında hiçbir türk oyuncuyu ilk 11'de oynatmam bile. onu profeyonelliğinden ötürü tutarım. hamza hoca yine sırtını kompleksli, şımarık, anti profesyonel, kaprisli, aşırı duygusal ama az gelimiş, fundemantel eksikliği olan türk oyunculara mı dayayacak yoksa elindeki kadroyu en azından para edenleri boşaltıp ucuza bulabileceği, bonservissiz alabileceği oyunculardan kurulu bir takım mı yaratacak.

    bir kere böyle bir hamleyi yapmak istese bile ne hamza hoca'nın ne de onun abi abdürrahim albayark'ın buna kapasitesi yetmez. bu iş ayrı bir uzmanlık.

    misal seneye kasımpaşa'nın nasıl bir takımı olacağını göreceğiz. hiç sevmem ama bugünkü beşiktaş'ı az paraya kuran özden özen orada da bu iş yapacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın