resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 2082
    terim, mancini, prandelli, hamza herkese sallanıyor sözlükte. türkiye liginde 4 galibiyet alsa herhangi biri, hemen övgüler başlar. bu adam takımda ne yapmaya çalışıyor, geçerli bir mentalitesi varmı, takıma birşey katabiliyormu bakan yok. biraz defans yaptırsın, kötü teknik adam, takıma gram birşey katamayıp, anadolu takımlarına hurra saldırıp, o kadar yetenekli adama rağmen bir kaç şanslı galibiyet alsın iyi hoca oluyor bu ortamda teknik direktörler. teknik direktörlere olur da futbolculara yanlış eleştiri olmaz mı? takımda çağdaş futbolla yakından uzaktan alakası olmayan sürüsü ile ilk 11'de oynayan türk var, ama kimse birşey demez. hele iki hareket görün, iki gol görün maradona olur bizim futbolcular. böyle taraftara bu takım layık.
    hamza hocaya gelirsek, ben kendisinde geçerli bir futbol mentalitesi göremiyorum. takıma ne kattığını da bilmiyorum. tam süper lig tarzı hoca. yasin, sneijder uyumunu farkedebilmesi dışında (kupa maçları sağolsun) bu kadar maçtır ne kattı takımımıza. maçlarımızın çoğunda kırılma anı oldu. gariban anadolu takımlarına karşı sneijder'in olunca kırılma anlarında sonuç senden yana oluyor. ama görece adam akıllı takımlarla oynayınca bursa, başakşehir, fenerbahçe, trabzon (ilk beşiktaş maçında sonuç bizden yana oldu ama ikinci maçta işler değişebilir) takımın sıfır taktik ve derinlikle allaha emanet oynadığı ortaya çıkıyor. keşke iki şampiyonlar ligi maçı da oynayabilseydik hamza hoca yönetiminde, zaten kevgire döndük ama daha beteri nasıl olur onu da görürdük. prandelli çok mu iyiydi? değildi, ama sabun köpüğü galibiyetler yerine uzun vadede adam gibi bir takım oyunu oturtabilirdi. hamza hocanın ise bu konuda bir fikri bile yok bence. (terim ve mancini'nin klasmanları çok farklı olduğu için kıyaslama bile yapmıyorum)
    gün itibari ile iki teknik adamın aynı maç periyodunu karşılaştırırsak prandelli 19, hamza hoca 20 puan almış ki prandelli italyadan ilk kez ayrılan, türk futbolu ve futbolcusu hakkında çok az şey bilen, hamza hoca ise türk futbolu içinden çıkmış, türk oyuncuları çok iyi tanıyan bir teknik adam. tek fark hamza hoca içimizden biri olduğu için taraftar ve medya ile nasıl konuşacağını iyi biliyor. çoğu insana göre prandelli tu kaka, hamza hoca bizim evladımız. hamza hoca bu takımı kurmadı diyenlere hamza hocanın vizyonunun fernandao, bilal kısa, umut, olcan gibi futbolcular olduğunu düşündüğümü söylemeliyim. hamza hoca bu takımı kursa selçuk yerine, burak yerine, sabri yerine, telles yerine hangi süper türk oyuncuyu aldıracaktı. yada avrupa futbolunda gizli kalmış yetenekleri izleyen hangi ekibi var hocamızın. prandelli'nin futbolcu ağı daha mı genişti? büyük ihtimalle hayır, zaten prandelli'yi savunduğum yok. yine de futbol ve taktik bilgisinin hamza hoca'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    ben hamza hocanın gençler ve beşiktaş maçlarında da puan kaybedip 2. yada 3. olacağını düşünüyorum (tabi rakiplerimiz diğer maçlarda bizden beter sonuçlar almazlarsa ki birinin başında ismail kartal var, diğeri ise şampiyonluk stresi ile kendi kendini bitirecek potansiyelde bir takım). seneye ise yabancı sınırının kalktığı bir ortamda dünya ve avrupa futbolunu çok iyi bilip, takip eden ve genç bir takım kurmak isteyen bir teknik adamla anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.
    son olarak, haftalardır oynanan saçma futbolu görmeyip, olayı trabzon maçına bağlayanlara hiç lafım yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın