resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 464
    4-3-3'ü getiren adammış. neremle gülsem bilemedim.

    hadi rinus michels'i bilmiyorsun da daha üstünden on sene bile geçmeyen rijkaard'ın barça'sını da mı hatırlamıyorsun? hani ronaldinho-etoo-giuly(messi) filan.

    bir de diğer takımlar pep yüzünden 4-4-2'den, 3-5-2'den vazgeçmiş. adam şarbonlu mektup mu göndermiş milletin tesislerine hacı, illa 4-3-3 oynatsınlar diye? geçmeselermiş.

    biz aşina değiliz böyle şeylere ama elin gavuru işe bilimsel yaklaşıyor, teorisini ortaya koyup pratiğe döküyor... ve bunu birkaç sene boyunca değil ta yetmişlerden beri yapıyor, başarısız olduğunda sil baştan yapmıyor, e normal olarak da en verimli, hem hücum hem savunma açısından en elverişli, paslaşmanın ve presin en basit olduğu bu sistemi meydana getiriyor. (total futbol)

    yetmiyor bir de altyapıdan bu sistemle yoğrulmuş gençler yetiştiriyor. (pique, fabregas, messi) (la masia)

    http://gool.net/..._junior_team_gro.jpg

    sonra sen kalkıp her sezon beş oyuncu yollayıp on tane yenisini transfer ettiğin, orta sahasında bam'ların culio'ların hatta neill'lerin bile oynadığı takımından, dünyanın en komplike sistemini oynamasını bekliyorsun.

    güzel bir atasözümüz vardır. yiyemeyeceğin şeyin altına yatmamakla ilgili. onunçün suç bu adamda değil tepeden inme sistem uygulamaya çalışan zihniyetlerdedir.

    ha bu esnada guardiola'nın oynattığı futboldan da nefret eden birisiyim. son derece sıkıcı bence. heynckes'in münih'i göz zevki olarak on tur bindirir guardiola takımlarına.

    edit: adam türkçeyi bilmiyor, eleştirilince de insanlara saf ve koyun diyor. iyiymiş lan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın