• 301
    (bkz:daredevil)

    öncelikle tüm dizilerin netflix'te yayınlanması gerektiğini söyleyerek başlıyım yazıma. bilmeyenler için bu kanalda diziler çat diye yayınlanıyor. beklemek falan yok, malum ortamlara da düşünce birden ilk sezonun tamamı, 13 bölüm, elimizin altında oluyor.

    daredevil 2003 yılındaki fiyasko filminin ardından tozlu raflara kaldırılan bir marvel çizgi romanı. ancak nolan'ın batman'i, marvel'ın iron man ile başlayan süperkahraman filmleri modasının son halkası daredevil. öncelikle dizinin bütçesi bir abc dizisi kadar değil veya hbo kadar ancak çok gerçekçi bir havada daredevil, olası şeyler izliyoruz. kirli işlere bulaşmış bir iş adamı, onun gücünün altında ezilen polisler ve ona karşı koymaya çalışan kör ancak diğer duyuları aşırı gelişmiş, dövüş sanatlarında usta bir avukatın hikayesi. karakter sayısı da inanılmaz fazla değil dizide, gereksiz şu karakter var diyemiyoruz.

    8 bölümünü izlemiş durumdayım, her bölüm 50 dakika civarı, keyif alıyorum izlerken. ancak söylemek te yarar var: nolan olmasa şu anda büyük film firmaları veya kanallar nasıl projelerle uğraşacaktı acaba, nolan'ın süperkahraman formülü artık kanun olmuş durumda, farklı projelerde, farklı isimlerle, aynı hikayeyi izliyoruz hissi var. ancak gerek cast seçimi, kötü adam pek iplemiyor gibi dursa da, gayet başarılı ve daredevil marvel sinema evrenine rahatlıkla eklenebilir ki 2016'da civil war filmi var, görürsek şaşırmam kendisini o filmde, oynayan abimiz de cuk oturmuş role.

    son olarak bir şans vermenizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, umarım 2. sezon onayını da alır dizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın