• 313
    2014 yılında hatırlayacağınız gibi belkide tarihinin en iyi play off maçları oynandı. ilk tur maçları bakımından kesinlikle açık ara en iyisiydi ama diğer maçların da ondan aşağı kalır yanı yoktu.

    bu sezon sonu da gerçekten hoş bir play off yarışı var. hem doğu hem batı için. her iki taraf için de kısaca bir şeyler karalamak istiyorum. önce batıdan başlayalım.

    son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da doğunun çok üstünde. nba draft sistemi sayesinde her zaman dengelerin eşit kalacağı, 2-3 yıl kötü giden bir takımın istemese bile yükseleceği bir sistem. ama uzun zamandır batı üstünlüğü biraz da doğu takımlarının yanlış hamleleri ve berbat draft seçimlerinden kaynaklanıyor. neyse konuyu dağıtmayalım.

    batı da 8. sıra için 2 aday var. new orleans pelicans ve oklahoma city thunder. her iki takım da şu an 43 galibiyet 36 mağlubiyette. doğal olarak ikisini de son 3 maçı.

    nop @ hou
    nop @ min
    sas vs nop

    diğer yandan

    okc @ ind
    por vs okc
    okc @ min

    görüldüğü gibi ikisininde iddiasız minesota ile deplasmanda maçları var. tahminim o maçlar win-win geçer. nop pazar gecesi houston'a konuk olacak. ileride bahsedeceğim ama houston'un bu maça belki de pelicans kadar ihtiyacı var. o yüzden tahminim mvp olmak isteyen harden'ın takımından yana. ve yine ileride bahsedeceğim ama sas ile de maçları var. spurs'de son maça asılıp kazanmak isteyecektir. okc ise hiç olmazsa portland'ı içeride yener ve 8. sırayı alır westbrook'un ekibi. bu noktada enes ve ömer hakkında da kısa bir şeyler söyleyeyim. enes thunder'a gittikten sonra muazzam bir performans sergiliyor. hucumda tam anlamıyla bir canavar. her türlü silaha sahip ve arkadaşları da ona güveniyor. savunması yine istenilen düzeyde değil ama ona da git gide alışıyor. ömer ise istikrarlı bir sezonu geride bırakıyor. istatistik kağıdına yansımayan muazzam savunması devam ediyor. son oynadıkları maçta 22 dakikada 18 reb çekti yine. kısacası her ikisini de play-off larda görmek isterdik ama maalesef sadece birini görebileceğiz.

    gelelim batıda önemli olan bir diğer konu 2. lik savaşına.

    önce sıralamayı gösteriyim;

    [biçim]
    2 memphis 54 - 25
    3 san antonio 54 - 26
    4 portland 51 - 28
    5 l.a. clippers 53 - 26
    6 houston 53 - 26
    [/biçim]

    portland kuzeybatı gurubunun birincisi. o yüzden 4. sıradan aşağıya düşmüyor. tabloya göre 2.lik için en şasnlı takım memphis gözüküyor ama bence değil. bu gece clippers'a konuk olacaklar. ben o maçta clippers'ı galibiyete yakın görüyorum. ayrıca memphis'in diğer maçları gsw deplasmanı ve doğu için playoff mücadelesi veren indiana karşısında. houston, sas ve clippers'ın geriye kalan maçları ise kağıt üzerinde çok daha kolay. eğer clippers-houston kalan 3 maçını, sas kalan 2 maçını memphis ise clippers dışındaki diğer maçlarını kazanırsa 4 takım da aynı galibiyet mağlubiyet ile bitirmiş olacak. çık işin içinden çıkabilirsen. ama bir tahminde bulunursam 2. sıra için 10 maçtır kazanan ve sadece 2 maçı kalan spurs'ü seçerim. bekleyip göreceğiz.

    1. lik ise curry ile birlikte harika bir sezon geçiren gsw'nin

    doğu tarafından playoff yarışında 3 takım iki kişilik yer için savaşıyor.

    [biçim]
    7-boston 37-42
    8-brooklyn 37-42
    9-indiana 36-43
    [/biçim]

    aslında indiana'nın işi çok zor. kalan maçları okc ve wizards ile içeride, memphis ile deplasmanda. hiç biri kolay maç değil ve mutlak 3 de 3 yapmalılar ki bu bile yetmeyebilir. o yüzden playoff şanslarını düşük görüyorum.

    tablonun geri kalan kısmı;

    [biçim]
    1-atlanta 60 19
    2-cleveland 51 28
    3-toronto 47 32
    4-chicago 47 32
    5-washington 45 34
    6-milwaukee 39 40
    [/biçim]

    toronto ve chicago dışında yerler belli gibi. 3. sıraya ama chicago daha yakın. hem kalan maçlar, hem de eşitlik halinde 4 maçın 4 ünde de chicago kazandığı için üstüne geçeceğinden 3.lüğü chigago alır.

    son olarak kısaca mvp yarışına da değineyim.

    net olarak sadece 2 aday var. ya curry ya da harden. ama bence seçim o kadar zor değil. hem nba 1. liği avantajı, hem sezonu domine etmesi ve de son maç performansları* bakımından curry bu yarışın kazananı oldu bence.

    yazıyı okuyanlara teşekkürler. play offlarda görüşmek üzere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın