resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 1941
    destekçileri gibi "kondisyon zor kazanılır kolay kaybedilir" prensibinden haberi olmayan antrenördür. 1-2 ayda kademe kademe yüklenen kondisyon, hiçbir antreman yapmadan geçirilen günlerle çok sert bir düşüş yaşar. tek tecrübesi akhisar belediyesporu çalıştırmak olan hamza hamzaoğlu, spor bilimleri hakkında ne kadar şey biliyor acaba? yanındaki yardımcıları ne kadar yeterli?

    "oyuncu, uzun toplantıları sevmez. oturup saatlerce oynadığım maçı izlemeyi ve özellikle hocanın uyarılarını istemezdim." sözünü söylemiş birinin antreman metodları, spor bilimi hakkında ciddi bilgi birikimi olduğunu düşünmüyorum.

    "bu bir oyun ve talebenize bunu öğretirken, ona bunun bir oyun olduğunu ve eğlenerek öğretmeniz gerekir. bütün antrenmanlarım eğlenerek öğrenmeye yönelik." sözlerini söyleyen altyapı hocası kafasındaki bir insan, a takım hocalığı yapamaz. galatasaray düzeyindeki büyük takımlar böyle bir amatörlüğü kaldırmaz. sonuçta a takımda 14-15 yaşındaki çocuklarla çalışmıyorsunuz. daha ciddi, daha planlı, daha profesyonel olmak gerek.

    bjk maçı öncesi "bizden önceki dönemde bir program yapılmış. aslında fazla bir izin verilmiş. biz bu izni kısıtlamak istemedik. çünkü oyuncularımızın hepsi tatil programlarını yapmışlar. onlara verilmiş bir şeyi geri almak moral bozukluğu yaşatır. tüm planları alt üst olur" şekilde bir açıklama yapmış hoca, takımda ciddiyeti, disiplini ne kadar sağlayabilir? acaba takımın fizik olarak 60-70.dakikadan itibaren düşmesinde bu yaklaşımın etkisi var mı?

    o yüzden olaya "takıma 3 günde kondisyon mu yüklenir?" basitliğiyle yaklaşmaktan ziyade, "hiçbir antreman yapmadan 3 günde varolan kondisyon ne kadar geriler?" sorusunu sormak daha akılcı ve mantıklı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın