• 63
    sozluk yazarlarinin sag beke cozum uretmeye calisirken futbolun gerceklerini ve kadrodaki futbolcularin yapilarini hice saymasina sebep olan karsilasma.

    1.hata: sag kanat sinan gumus olsun tarik oynayacaksa. sinan gumus esasen bir forvet, defans yardimini bilmeyen ve oyun anlayisinda bekine yardima gelme gibi bir sey soz konusu olmayan adam. 4-3-3 varyasyonlarinda ileri 3'lude oynadigi icin bekine gelme konusunda yeterli olmasi beklenemez. aliskanliklarina ters.
    2.hata: sag kanatta tarik varsa alistigimiz duzende olcan sagda olsun. cok buyuk hata. birincisi olcan sagda berbat oynayan bir adam. ne zaman sag onde oynasa vasat bile oynayamadi. cunku 29 yasina kadar sol cizgide geriden gelerek oynamaya alismis, topsuz oyun temposu hic olmayan bir adam. bu adamin bekine yardim getirecegini dusunmek alex telles'in stoper oynama ihtimali gibi.
    3.hata: 4'lu orta saha yapalim hamit onunde olcan olsun. bir ustteki hataya benzer bir hata. elinde sagda oynayabilecek sag ayakli yasin ve bruma varken neden olcan'i yazarlar onu zaten anlamiyorum ama olcan gibi temposuz bir adamin onde oynarken savunmaya yardim getirecegine dusunmeyi hic anlamiyorum.

    madem bir cozum araniyor ya basit dusuneceksin ve oraya ekstra yardim getirecek bir pozisyon belirleyip maca cikacaksin, normal duzenini bozmadan. ya da defanstaki fiziki gucunu yukseltip orta saha kaybini yasamadan tek kanatli ileri cikmayi goze alacaksin. yani:
    1- tarik'i sag beke koyarsin, hamit'i merkez sol oynatmak yerine merkez sag oynatirsin, selcuk merkez sol olur. solda yasini oynatmak yerine emre colak'i oynatip orta sahaya destek getirmesini saglarsin. saga da ya bruma'yi ya yasin'i koyarsin. hamit saga acildiginda emre selcuk'un yaninina kayarak tek yakalanmasini engeller.
    2-eger hakan balta iyilesmisse stoperleri hakan ve koray yaparsin, sag beke chedjou'yu koyup defanstaki fizik gucunu arttirirsin. babel'e atilan yuksek toplari chedjou cok rahat karsilar ve eren basarak soldan oyun kurmasina izin vermez. hamit ve selcuk eski yerinde kalir, telles sol bek, sol on olcan, sag on yasin olur. gerektiginde 4-4-2 gibi reaksiyon gosteren takim olursun. yasin ikinci forvet gibi burak'in yanina indiginda 4-2-2-2 olursun.
    3- hamit sag beke gecer, bruma onunde oynar, selcuk emre orta sahayi alir, solda olcani koyarsin. yasin'i duruma gore joker olarak kullanirsin.

    daha da alternatif yazilabilir ancak hicbirinde olcan sagda olmamali. bruma'yi begenmiyor olabilirsin fakat galatasaray'da oynayan tum cizgi ve kanat oyunculari arasinda defansa en iyi yardimi bruma getiriyor. yerine koydugunuz bari savunma yapan biri ya da merkeze yardim getiren biri olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın