resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 1674
    kısa vaadede doğru, ancak uzun vaadede maalesef soru işaretli hocamızdır. açık konuşmak gerekirse prandelli sonrası belirsiz yönetim, özgüveni düşük bir takım ve ortadaki maddi kriz nedeni ile takımı devralacak üst düzey bir teknik direktör bulmak hem zor, hem de külfetli olacaktı. genel düşünce şartlar itibari ile mevcut takım değişmeyeceğinden öncelikli olanın yeni bir yapılanma değil, ligi ve oyuncuları tanıyan, kısa sürede mevcut kadrodan en üst düzey verim alabilecek bir teknik adamın takımın başına getirilmesi yönündeydi. zaten takımdaki en büyük eksiklik motivasyon, özgüven ve takım oyunu idi. hamza hoca'da sürekli konuşmalarında kısa sürede gelen galibiyetleri teknik-taktik değişiklikten çok bu eksiklikleri gidermeleri ile açıklıyordu. kaldı ki takım oyun olarak sınıf atlamış filan da değildi. takım bursaspor karşısında kendi sahasında farklı bir mağlubiyetten kurtulurken *, eskişehir karşısında özellikle ikinci yarı kendi sahasına hapsoluyor *, 10 kişi kalan balıkesirspor karşısında zor durumlara düşüyordu *. sinyaller hep vardı, sadece görmezden geliniyor ya da hoca'nın hatalarından ders alacağı düşünülüyordu. ta ki 14 mart 2015 galatasaray başakşehirspor maçı'na kadar. açıkça söylemek gerekir ki hamza hoca son dönemlerin en kötü teknik direktör performansını gösterdi. çoğumuzu belki en çok üzen ise hoca'nın aynı hataları tekrarlaması, gelişme göstermesi beklenirken aynı yanlışlara devam etmesi idi. haliyle bu hem hoca'ya olan güveni, hem de ileriye dönük umutları azalttı.

    öte yandan hamza hoca'ya da haksızlık etmeyelim. takımı kendisi oluşturmadı, zaten yetersiz olan kadroya transfer dahi yapılmadı. sağ-sol kanadı olmayan, adam akıllı bir forveti bulunmayan bir takımdan bahsediyoruz. ve değil hamza hoca, alex ferguson'da gelse takımın üzerine sihirli değnek değmiş gibi üst düzey futbol oynaması beklenemezdi. bunun için plan, yapılanma ve süreç gerekli iken maalesef bunların hiç biri bizde mevcut değildi. şu an için yapabileceğimiz ise kalan maçlarda takıma ve hoca'ya sahip çıkmak. daha 10 maç ve alınacak tam 30 puan var. şampiyonluk yarışı daha çok el değiştirir.

    hamza hoca halen takımı şampiyon yapabilir.ancak sorulması gereken esas soru şu: hamza hoca sezon sonunda şampiyon olursa takımla devam etmeli mi, etmemeli mi? bu soruyu 2 hafta önce sorsak belki çoğu kişi hamza hoca'nın seneye de takımın başında kalması gerektiğini söylerdi. sanırım şu an için cevap biraz daha farklı. bunda en büyük pay ise hoca'nın teknik direktörlük yeteneğine olan inancın azalması. hoca bize bu güveni tekrar verebilir mi ? bunun cevabını önümüzdeki 10 maç gösterecek. ancak bir gerçek var ki hoca'nın bu sorunun cevabını değiştirmesi için çok çalışması gerek. çünkü şampiyonluk yolunda kritik haftalara girilen bu süreçte artık hata yapma lüksü kalmadı.

    edit: yazım
App Store'dan indirin Google Play'den alın