resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7902
    --- alıntı ---

    "başarı, şampiyonluk kesinlikle türk futbolcu ile gelir. bunun aksini iddia eden herkesle her türlü tartışırım. siz de çok iyi biliyorsunuz ki, uefa kupası'nı kazandığında galatasaray kaç yabancı ile oynuyordu. fatih hoca 3,5 yabancı der. capone'yi buçuk olarak tanımlıyordu. o takımı türk futbolcular taşıdı. ben türk futbolcunun hırsını, kaybetmeme inancını, takımı sahiplenişini başka olarak görürüm. türklük başka birşey, bizim yapımızda kaybetmeyi istemeyen hırçın asi bir tavrımız var. yeni kurala saygı duyuyorum. kendi adıma endişem var mı? kesinlikle yok. buraya drogba'da geldi. çok ünlü oyuncular da geldi. pandev de geldi. ben kendime sonuna kadar güveniyorum. benim üzüntüm birhan kardeşimiz var sinan gümüş var. bakalım onlar nasıl oynayacak? ikisi de çok iyi oyuncu. yabancı kuralı çıkmasaydı çok avantajlarının olduğunu söyleyebilirdim. bu genç yeteneklerin önünü kapayacak. bunu türk futbolu'nun gelişimi olarak görüyorlarsa, ben zannetmiyorum. nasıl oynayacak bu gençler, 14 yabancı olacak. yabancı mı geliştirecek türk futbolu'nu? karara saygı duymak lazım ama başarı ve şampiyonluklar türk futbolcudan geçer."

    --- alıntı ---

    daha öncede söylemiştik bazen oyuncularımızın röportajlarını kesip biçip veriyorlar. hele hele şu sosyal medya mereti beni deli ediyor bazen, burak yabancı kuralı gelmesin demiyor röportajda ben yararlı olacağını düşünmüyorum diyor sadece. bu bir görüştür desteklemezsin ama saygı duyarsın, ben de serbest olmasını isteyenlerdenim. ancak röportajı tam okuduğum da burak yılmaz'ın bu fikrini dayandırdığı nokta pek de yanlış sayılmaz. genç futbolcuların işi çok zor.

    edit: sanırım aramızda ya röportajın tamamını halen okumamış olanlar var ya da atlayarak okumuşlar. yukarıda yabancı kuralıyla ilgili kısmı özellikle alıntıladım. burak kimsenin arkasına sığınmamış. aksine kendine güvenen bir açıklama yapmış. hoş buna da neyine güveniyorsun der yine burak'a sallarsınız orası da ayrı şu kısmı özellikle bir kere daha okuyun derim

    (bkz: yeni kurala saygı duyuyorum. kendi adıma endişem var mı? kesinlikle yok. buraya drogba'da geldi. çok ünlü oyuncular da geldi. pandev de geldi. ben kendime sonuna kadar güveniyorum.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın