resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 6106
    türk futbolcuların neden tl maaş almadığını bana tekrar tekrar sordurtan sözleşmeye sahip futbolcu. severim kendisini o ayrı, "sabri reyiz" olayının ekmeğini çok yedi o da başka bir konu. zaman zaman iyi performans gösteriyor kalması yararlı olacaktır.

    fakat asıl mesele şu; takımın 2014 yılı bağımsız denetim raporunda da göreceğiniz üzere takımın en büyük geliri yayın hakları daha sonra şampiyonlar liginden gelen gelirler ve bilet+forma satışı vs. ait gelirler. bu bakiyelerin şampiyonlar ligi geliri dışında ki burada tahmin ediyorum ki bir kısmı gişe gelirleridir ve onlar da tl'dir hepsi tl üstünden. sen gidip takımın çocuğu dediğin adama bile dolar bazında sözleşme imzalıyorsun. sonra gidip 2014 yılı için 30.5 m tl kur farkından zarar yiyorsun. kardeşim burası türkiye, ben doların hiç tersine evrildiğini 29 yıllık hayatımda görmedim. hep ivmesi yukarı doğrudur zaman zaman sabit kalsa da. hele rte'nin inatla kuru gazladığı şu dönemlerde çok mantıksız iş yaparlar söyleyeyim.

    sözleşmesi yaşından da dolayı 1 milyon tl civarı olmalıdır ki yabancı kuralı da bitmiş artık. 1 milyon tl diyorum çoğumuzun ömür boyu çalışıp kazanamayacağı para.

    kaynak:http://cdn1.galatasaray.org/...s/sportif/138581.pdf
App Store'dan indirin Google Play'den alın