• 2421
    osman altunterim'in twitterda yazdığına göre sene başında telefonla birleştirilip ankara'ya taşınması düşünülüyormuş. ankara'da yaşayan bir taraftar olarak ne yalan söyleyim böyle bir şeyi hayal etmiştim sene başında. birleşme değil de kadın takımımızın maçlarının ankara'da oynanmasının taraftar açısından çok iyi olacağını düşünüyordum. hatta twitterda murat özyer'e euroleague maçlarının ankara'da oynanması konusunda ne düşündüğünü bile sormuştum ama sallamadı tabi ki.

    erkek takımının taşınması bir lig maçlardaki taraftar sayısı yönünden çok iyi olurdu. diğer yandan düşününce istanbul'da maçlara gidildiğinde oluşturulan atmosfer burada yakalanabilir miydi bu düşündürücü tabi. cska ve olympiacos maçlarında euroleague'in gördüğü en iyi atmosferlerden birini yaratan taraftara haksızlık olurdu böyle bir olay. yine de istanbul'daki taraftarın maç seçtiği çok açık. lig maçlarında salonun yarısını bırak çeyreği bile dolmuyor. taraftarın bir kısmını suçlayamıyorum çünkü biz yanılmıyorsam 9 takımı olan bir kulübüz. insanların haftada 3-4 maça gidecek zamanı olsa bile ekonomik olarak kaldıramayacak bir kesim var. ama maçlara hiç gitmeyip internet aleminden takıma sallayan bir kesim olduğu da bir gerçek.

    tabi ankara'ya taşınsaydı salon yine de dolmayabilir bunun garantisi yok. ama ben ilginin kesinlikle istanbul'dan fazla olacağını düşünüyorum. üstelik telekom'la birleşme gibi bir durumda da yıllardır çektiğimiz sponsor sıkıntısı da halledilmiş olacaktı.

    çok büyük bir kaosun içinde bulunduğumuz bu sezonda bunları yazma taraftarı değildim. sene başında böyle bir proje düşünüldüğünü duyunca yazdım. yine de ankara'da yaşayan bir taraftar için hayali bile güzel olan bir proje. en azından kadın takımı için yarım sezonluk bir deneme yapılabilir bence. ilgi fazla olursa taşınmaması için hiçbir neden olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın