resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 1329
    14, 16, 18, 19, 50, 7, 19, 20, 16, 9 ve 5. bunlar ne diye soracak olursanız hamza hoca geldikten sonra maçlarda galatasaray'ın ilk gol dakikaları. tam 10 maçın ilk 20 dakikasında gol bulmayı başarmışız. aradaki 50. dakika da beşiktaş'a attığımız gol. buradan bile takımı nasıl iyi, hakim ve konsantre oynattığını görebiliriz. bu maçların çoğu kısmında da ilk yarının sonlarına doğru ve ikinci yarının başlarında atılmış goller var. hamza hoca geldiğinden beri çokça şeyi değiştirmiş gördüğümüz üzere.

    gelelim maç içindeki olumsuz kısma. skoru alınca anında hortlayan duraksama veya laubalilik. bunu irdelemek gerekiyor. 3 dakika önce canavar gibi olan takım neden golü bulunca bir anda sanki 5 gol atmış gibi rahatlıyor ? bence burada hocaya çok fazla bir şey söyleyemeyiz. bu, oyuncuların konsantrasyonu ve isteğiyle ilgili daha çok. belki biraz daha sert şekilde saha içine müdahele edince bu da ortadan kalkacaktır.

    yönetim sorunları başladığından beri tüm branşlarımızda bir başıboşluk varmış gibi görünüyor. erkek basketbol ve bayan basketbol takımları zaten tamamen desteksiz. ergin ataman ve ekrem memnun'un üstün çabalarıyla ayakta duruyor. futbolda saha dışını ali dürüst ve her ne kadar haz etmesek de abdurrahim albayrak toparladı. saha içini de toparlayacak birisine ihtiyaç vardı. geçmişe dair yaşananlar olmasa 10 galatasaraylı'nın 9'u saha içi disiplini, toparlanması için tek isimde birleşirdi: fatih terim. bana göre fatih terim özelliklerinde bir türk teknik direktör yok. sevabıyla ve günahıyla bu işin altından kalkacak yegane isim fatih terim'di. ama olanlar oldu ve mentalite ve duruş olarak ona yakın bir isme ihtiyaç vardı. o isim de hamza hamzaoğlu oldu. faciadan faciaya koşan takımı uçurumun kenarından çekti aldı. 11 haftada takımı zirveye çıkarttı. kupada çeyrek finali buldu. ve en önemli nokta: takımla taraftarı barıştırdı. saha içi tartışılır. yasin mi çıksın bruma mı girsin vs. ama hamza hoca'nın başarmış olduğu bu birleşme ve tek yürek olma işini başaracak tek kişi olarak ben fatih terim'i görüyordum. fakat hamza hoca adeta "korkmayın, ben varım." dedi ve körelmiş ümitlerimizi tamamen yeşertti.

    bu takım şampiyon olacaksa ben kendimce en büyük payı hamza hoca'ya vereceğim. ateşten gömleği giydi ve şimdiye kadar alnının akıyla devam ediyor. velev ki hedefe ulaşamazsak da gelecek sene için de kendisiyle devam edilmesini çok isterim. inanıyorum ki galatasaray, başarıdan başarıya koşacak bir teknik direktör kazanmış olacak. hem de "aslolan galatasaray." lafını sadece diliyle değil yüreğiyle söylemiş olan bir teknik direktör.
App Store'dan indirin Google Play'den alın