• 278
    sivasspor – galatasaray : 2-3 kritik viraj
    alt başlık: şampiyonluk formulü değişti.

    yahu ne yapayım başlık bulamadım, futbol medyasının klasik-klişe laflarından birini başlık yapayım dedim. zaten bir şey klasik-klişe olmuşsa doğru olduğu için olmuştur. çok önemli bir alt başlık var. dikkat !
    felsefe yapmaya gerek yok, 22 kişinin bir topun peşinden koştuğu bir oyundan bahsediyoruz. peki instagramda milyonlarca takipçisi olan(peşinden koşan) ve bunların %90’ı erkek olan seksi ablalar hangi kategoriye giriyor? ablaların sivas deplasmanına çıkmadıkları kesin. onlar daha çok miami, sao paolo, bahamalar deplasmanındalar. foto isteyen var mı? ulan ya, kazanınca makara yapması, eğlenmesi ne güzel.
    taraftarın takıma inancını ölçtüğüm yer twitter. hamza hamzaoğlu geldikten sonra kadro açıklanınca çok fazla çatlak ses çıkmıyor. detaylı analiz yapanlar farklı bir kadro öneriyor ama istedikleri değişiklik sayısı 2’yi geçmiyor. bu çok güzel ve çok önemli. enerji, sinerji, kuantum vesaire açısından çok önemli, anlayamazsınız.
    maça iyi başladık mı emin değilim, golden 1 dakika önceye kadar mutfakta sigara içiyordum. golün geldiği pozisyonda neredeyse bütün takımın katkısı vardı. pas, alan boşaltma, rakibe pres gibi topçuların hepsi üstüne düşeni yaptı. golden sonra standart peygamber vitesi.
    yediğimiz golden önce avut çalınması gereken pozisyonu faul çaldılar hakemler. eskiden bir tane hakem karar verirdi, biz de kime küfür edeceğimizi bilirdik. şimdi 6 tane hakem var, kararı kimin verdiğini, kime küfür edeceğimizi bilemiyoruz. hamza hamzaoğlu ve muslera gibi sinirlenmeyen adamları bile delirtti hakemler. daha güzel tanım yok.
    haksız karar da olsa galatasaraysan bunlara hazırlıklı olman lazım. terim, mancini, prandelli, hamzaoğlu hiç farketmedi, galatasaray duran toptan gol yiyor. çözümü yok herhalde. bu kadar farklı hoca geldi geçti bir şey değişmedi. golde, burak mevkidaşı (bu nasıl ifade lan) cardozo’nun napoli maçında ıskaladığı gibi ıskalamasa gol olmazdı.
    maç hiç kleşelerdeki gibi orta saha mücadelesi şeklinde geçmedi. direkt savunmalar üzerinde taktik savaşı oldu. kalite ağır bastı, ikinci yarıya rakip sahada oynayarak başlayan galatasaray 3-1 yaptı.
    galatasaray sezon başından beri oyunu tutmakta zorlanıyor, skorun üstüne yatamıyor. fatih terim’den sonra bunu hiç beceremedik zaten. kadıköy’de şampiyonluk kupasını aldığımız maç bütünüyle maça yatarak aldık.
    galatasaray lige asılma inadını sürdürecek. umutsuz olmak için sebep yok.
    bu sezon şampiyonluk formülü başka. rakiplerin hakem destekleriyle kazandığı maçları desteksiz kazanıp rakipleri yenerek şampiyonluk gelecek.

    not: melo’nun yokluğundan bahsetmedim bile.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın