resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 6704
    sacma sapan sekilde elestirilen futbolcu. selcuk'un ne kadar onemli bir oyuncu oldugunu galatasaray'a kazandirdigi sampiyonlugu gormesek, diyecegiz ki selcuk tirt...

    bakin, selcuk pas ozellikli oyuncu. cift yonlu orta sahaligi filan hikaye! selcuk hem agir, hem ikili mucadelede dengeli kalacak kadar guclu degil. hic bir zaman da olmadi. bu yuzden oyun sikisinca, takim sahaya yayilamayinca selcuk'u hem daha cok ikili mucadeleye sokarsiniz, hem de pas boylarini kisalttiginizdan tum paslarini kisa ve yana gorursunuz.

    ilk sene galatasaray'da selcuk onunde pres yapan ve duvar olabilen iki santrforla, yaninda temposu bugunkunun kat kat ustunde bir melo'yla oynadi. ne uc orta saha birbirini sikistirarak oynuyordu, ne de ilerde al-ver yapamayan bir tek santrfor. oyuncularin arasi mesafe aciliyor, galatasaray cok kolay pozisyona giriyordu. selcuk o kadar iyi degil artik, cunku galatasaray artik 2 forvetten tek santrfora dondu. onunde duvar iki oyuncu degil, sifir oyuncu var selcuk'un. pas opsiyonlari da 10 metre yanindaki iki orta saha. bu iki orta sahadan biri melo, gun gectikce daha az fiziksel oynuyor, digeri de genelde selcuk'tan da yumusak bir oyuncu oluyor. ya onlara verecek yuhalanacak, ya burak'a uzun mesafeli derin top atacak nadiren basarili olacak, yuhalanacak, ya da surekli ikili mucadeleye girip cogunu kaybedecek, yuhalanacak.

    pirlo'ya bakin, juventus'a bakin. selcuk pirlo'ya cok benzeyen bir oyuncu. duran toplari kuvvetli, pas yetenegi oyun gorusu var. fizik, ikili mucadele yok denecek kadar az. juventus'ta bu yasinda hala inanilmaz oynayan pirlo onunde her zaman tevez, llorente, morata gibi oyuncularla oynuyor. top teknigi yuksek, gezgin, her noktada top alabilen, yuzunu donup gidebilen, sirti donuk oynayabilen iki komple forvetle... pirlo surekli onlara oynayabiliyor. juventus 3-5-2'yle surekli bindiren kanatlara sahip, bu oyuncular kosu yollarina pirlo paslari aliyor, takimin enini surekli genisletiyorlar. ek olarak pirlo iki yaninda hem fiziksel hem de surekli ceza sahasi kosusu yapan vidal ve marchisio ile oynuyor. tum bu sistem pirlo'yu daha iyi isletiyor. o da 35 yasinda sakatlanmadan tas gibi futbol oynuyor italya gibi sert bir ligde.

    galatasaray'da ise iki ice kateden ve ayagina top isteyen iki kanat, etkili bindiremeyen iki bek, oyunu sikistiran, ceza sahasi kosusu yapmayan, mucadele gucu dusuk ucuncu bir ortasaha, ayaginda top tutamayan ve surekli onune top isteyen bir tek santrfor... bu sartlarda selcuk'tan zaten bir sey beklemeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın