• 18
    football manager üzerinden bir çoğumuzun aşina olduğu dünya futbolunun mihenk taşlarından biri, belki de en önemlisi. oyun moyun diyoruz, her sene geliştirilmesine rağmen hala gerçekçilikten çok uzak diye beğenmiyoruz da, şu oyunda az çok gözlemcilik işini bilen arkadaşlarımızın yaptığı şeyi bile kulübümüz yapamıyor.

    biraz önce gözlemcilik, genç oyuncu tarama muhabbeti geçti, ben de çoğunluğunu bu oyundan öğrendiğim şeyleri söyledim. bu oyundan öğrendiğim örneğin yabancı oyuncu transferinde dikkat edilecek kıstasları, takıma neler verebileceği, takım için öncelik sırası, onların alışma süreci, kültür farklılığı, şans tanıyarak oyuncuya güven verme gibi aslında bir çoğu bir nebze de olsa futbol için swot analizi olan şeylerden bahsettim. bunlara binaen oyunun hem yeni hem eski serilerinde keşfettiğim ve gerçek hayatta nerelerde olduğunu bildiğim futbolcuları aktardım.

    muhabbetin sonuna doğru bizim kulübümüzün belki de başını çektiği scouting işinin değil doğru düzgün, hatta hiç üzerine düşülmediği kanısında birleştik.

    elbette oyunda yaptığım şeyleri söyleyerek kendimi bir nane sanmıyorum, haddime de değil, lakin ben bizim kulübümüzde bu işin hakkının verilerek yapıldığına inanmıyorum. çünkü bunun için herhangi bir organize faaliyet ne medyada ne de kulüp içerisinde kimse tarafından dillendirilmiyor, hatta yönetimlerin projelerinde bile geçmiyor. tek bilinen şey 'porto modeli, benfica modeli, shakhtar modeli, anderlecht modeli' gibi sokaktaki çocuğun bildiği kadar bilinen içi boş mesnetsiz cümleler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın