• 22554
    konyalı dostlarımız darılmasın, galatasaray bu sezon ‘keşke bütün maçlar onlarla olsa’ diye düşüneceği kadar keyifli bir maçtı. ligdeki farklı deplasman galibiyetinin ardından cim bom düşündüğünden çok daha kolay bir maçla istediğini aldı. bunda sneijder’in kalitesi kadar burak’ın 1 gol 1 de gol pasıyla dönmesinin payı vardı.

    sarı kırmızılı takım için tek tatsızlık, kaleci sinan’ın yine eline değmeden topun ağlara gitmesi oldu. ayrıca savunmada tarık çamdal’ın yetersizliği de insanı şaşkına çeviriyor. djalma karşısında öyle durumlara düştü ki rakibi sanki messi’ydi… kabul edilebilir nedenlerle boş kalan tribünlerdeki 5 bine yakın taraftar keyifli bir 45 dakika yaşadı. maç orada bittiği için yıllar öncesinin tezahüratıyla coşup biraz da ısınmak için hoplayıp zıpladı. gollerin tümü jenerik olacak güzellikteydi. ikinci yarı hiç oynanmasa da olurdu.

    aslında eskişehirspor karşısındaki perişanlığın ardından konyaspor da cim bom’u gözüne kestirmiş gibiydi. oyunun başındaki savunma tedirginliği nedeniyle birşeyler yapabilir gibi göründüler ama kalelerine gelen ilk topun gol olması, morallerini bozdu. sonrasında da sneijder işi bitirdi.

    ikinci yarıda aykut kocaman da zorlamayınca sarı kırmızılı takım herhangi bir idmanı kadar bile yorulmadan çeyrek finali yakaladı. burak’ın iyi dönüşü, sneijder’in formu lig için de umut verici. melo desteğiyle rahatlayan savunma fazla sorun yaşamadı. çok geniş kadronun işe yaradığı sayılı maçlardan biri gibiydi. hamit’in sakatlıktan çıkıp gelişi lig için önemli ama pandev’in bu kadar zamanda gerekli gücü kazanamayışı artık bıktırıcı oluyor. azımsanmayacak süredeki tek hareketine de hakem kayıtsız kalınca sıfır verimle oynamış oldu.

    kaptan selçuk eskişehir’deki gemiyi kurtarmış olmanın rahatlığı içindeydi. solbekte olcan “gerekirse yaparım” dedi; golü, ekstrası oldu. chedjou toparlanıyor, koray ilerliyor, bruma biraz ağır aksak gidişine şimdilik sabretmek mümkün. kısacası, neresinden bakılırsa bakılsın galatasaray adına kârlı ve gelecek için umut verici bir gece oldu. kupanın kralı, bu sezon da adaylığını açıklar gibiydi.

    hakan ünsal

    (bkz: 12 şubat 2015 galatasaray konyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın