• 42
    fatih terim'in milan'in basina gectigi yillarda italya futbolu ic yapilanma bakimindan coktan cokuse gecmisti. avrupa basarilari gozunuzu boyamasin, ac milan'in ancelotti ile basarilaridir onlar, baska var mi? (yillar sonra yunanistan'in 2004 avrupa sampiyonlugu gibi inter'in kazandigi cl var) juventus'un sike dolayisiyla alinan sampiyonluklarini ve basarilarini bu listeye koyup ikiyuzluluk yapmayayim dedim, hani fener'e kiziyoruz ya.

    futbol endustrisinin italyada cokuse gecisi 2000'le resmiyet kazanmistir. 2000 basi sven goran ve terim gibi hocalarlar futbol cesitliligini arttirmak ve boylelikle diger futbol kulturlerine acilmak gibi hareketleri olsa da bu hocalar kisa vadeli kucuk sicramalar haric hicbir katki getirmedi. sven goran daha sonra gittigi heryerden kuyruguna teneke baglanip kovuldu. (italya'da sampiyonluk kazanan ilk yabanci oldugunu da ekleyelim)

    italian football diye google amcaya sorun, sonra endustriyel futbolun negatif etkisi ve gelir dagilimi diye arastirin, ondan sonra tartisirsiniz terim'li milan'i. ama yok biz yine tartisiriz diyorsaniz fiorentina'nin turin gibi 3.sinif avrupa takimina elenmesini de konusmalisiniz, fiorentina'nin milan'i 4-0 yenmesini de, fiorentina'nin tarihinin en iyi kadrolarindan birine sahip oldugu gercegini de, milan'in terim'i basa getirdiginde esek yukuyle transfer parasi harcadigini da, milan'in terim'le iyi maclar cikardigini da konusmalisiniz ama milan'in ancelotti geldikten sonra gercek anlamda buyuk bir takima donustugunu de. ancelotti'yi hic sevmesem de, milan'i tekrar eski gunlerine donduren ancelotti'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın