• 312
    kesinlikle almanya liginin seviyesi ile ilgili bi durumda bulunmayan takım. yani bazı arkadaşlar öyle konuşuyorlar ki sanki dortmund o ligin en kötü takımı ve şampiyonlar liginde fırtına estiriyor. dortmund almanya'nın en büyük 2. kulübüdür. yani fenerbahçe bir sezon ligde sonuncu sıralarda olursa ve kendisi şampiyonlar liginde gruplardan çıkmayı başarırsa bu türkiye liginin avrupanın en kaliteli ligi olduğunu göstermez. bi kere dortmund şampiyonlar liginde kendileri gibi kimliğini kaybeden galatasaray'a iki maçta 8 gol atıp, 6 puan alarak gruptan çıktı ve sene başında şimdiye nazaran biraz daha iyiydiler, şuan ciddi konsantrasyon kaybı yaşıyorlar. arkadaşlardaki mantık "ya almanya'nın sonuncu takımı bile neler yapıyor avrupa'da, bi de bizim birinci takıma bak yeeaa" mantığıdır.

    almanya birincisi bayern grubunda 15 puan topladı, dortmund 13 puan topladı. o mantıkla bakacak olursak bayern ve dortmund'un futbolu birbirine eşit ?? ligin ikincisi wolfsburg "uefada" sadece 10 puan toplayıp çıkabildi gruptan, üçüncü mönchengladbach "uefada" 12 puan, beşinci leverkusen şampiyonlar liginde 10 puan, altıncı schalke şampiyonlar liginde 8 puan toplamış.

    gördüğünüz gibi liginde kendisinin çok çok üstünde olan bütün takımlardan fazla puan toplamış, hem de galatasaray,arsenal ve anderlecht gibi ekiplerin önünde. yani bu demek oluyor ki dortmund o ligin en güçsüz takımı değildir, yalnızca bu sezon mucizevi bir kötü sezon geçiriyorlar bundesliga'da. aynı geçen sezon bizim içerde canavar gibi puan toplayıp, deplasmanda beraberliğe sevinmemize benziyor.

    tamam almanya ligi çok üst düzey bir lig, bana göre ispanya ve ingiltere onlardan daha iyi bir lig ancak kendi ligimize nerden bok atıcaz diye bişeyler bulmayın lütfen. eşleştirme düzeyiniz almanyanın balıkesirspor'u avrupada bize 8 attı olmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın