• 1853
    ahim sahim bir futbol oynamamasina ragmen oturmus ve yillarca birlikte oynamis kadrosunun, cok nadir degisen sistem ve oyun anlayisinin, ne kadar rezillige bulasmis olsa da stabilite saglamis bir yonetimin, dogru takim planlamasinin odulunu alan takimdir. bu sebepten hangi teknik direktor gelirse gelsin son 10 senedir fenerbahce bir sekilde sampiyonluk yarisinin icinde kaliyor. hem de aziz yildirim problemli bir baskana ragmen.

    ayni donemde galatasaray defalarca sistem degistirmis, 4231 oynamis, 433 oynamis, 442 oynamis, 3lu defans oynamis... defalarca kadrosunu sil bastan yapmis, buyuk isimli oyuncular alip 2 senede yollamis. evet sampiyonluklar kazanmis ancak arada 3. olmus, 5. olmus, 8. olmus. yonetimler surekli degismis, kurumsal hafiza 1 seneye inmis.

    bugun turk milli takiminin iskelet oyuncularindan volkan, caner, gokhan gonul, mehmet topal, emre belozoglu fenerbahce'de oynuyorlar, hem de yillardir. 23 kisilik bir kadrolari var. her bolgenin asagi yukari bir yedegi var, forvetsiz, stopersiz kalma gibi bir problemleri yok. galatasaray ise milli takima yalnizca burak, selcuk ve semih'i gonderiyor ki bu oyuncularin galatasaray'in iskeletinde gecmisi yalnizca 3 sene, ona ragmen ucu de cok ciddi elestiriliyor hatta yuhalaniyor dahi. galatasaray'in kadrosu 30 kisi, oynamayan sacmasapan oyuncular var, buna transfere ragmen takimin sag beki halen sabri sarioglu. takim farkli dizilse de 2 santrforla oynuyor, ancak kadroda yalnizca 1 santrfor daha var o da yabanci sinirindan kadroya giremiyor ve 6 aydir fit degil. takimin cok uzun yillardir yedek kaleci sorunu cozulemiyor.

    hersey sans degil, sansi yaratan gecmiste alinan bazi dogru kararlar, bunu da gormek lazim...

    son olarak da isin penalti, baski kismi. fenerbahce sike yapti, bunu cok da tartismaya gerek yok. ama her ufak penaltiyi aziz yildirim'in tehdidine baglamak tum resme bakmamak demek. fenerbahce istedigi penaltilari aliyor, istedigi oyuncuyu attiriyor, hakemleri korkutuyor, federasyonlari korkutuyor. kadikoy'de galatasarayli oyunculari, hatta hasan sas gibi tecrubelileri dahi korkutuyor. oyunculari ceza almiyor, aziz yildirim hakem odasi basiyor, federasyon basiyor. bunun tek sebebi fenerbahce'nin surdurulebilir bir basari gosteriyor olmasi.

    galatasaray da her sene iskalamadan sampiyonluk yarisi verirken, gidip sacmasapan takimlardan 4 yemezken, en basitinden guclu oldugunu sahada duzenli bir sekilde gosterebilirken benzer bir muamele goruyordu. zira guclu oldugunu gosterirsen bu hakeme de etki eder, federasyona da, yorumcuya da.

    galatasaray bu sene de son maca gotursun sampiyonlugu, zaten alir. zira "winner" takimdir galatasaray. o guc zamanla galatasaray tarafina gecer.

    yeter ki yonetimler planli ve istikrarli olsun, ve bunu futbola yansitsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın