• 145
    gercekçi olmak gerekirse imkansızdır. batı avrupa dışında bir ülkenin takımının alması ne kadar imkansız ise o kadar imsansızdır... hatta bazen o bile yetmeyebiliyor; (bkz: 9 nisan 2013 borussia dortmund malaga maçı) veya aynı sezon bizim real madrid ile oynadığımız 2 maçı söyleyebilirim. madrid'teki maçta kafadan 2 penaltı verilmedi. buradaki maçta kıpırdağımızda hakem ufaktan devreye girdi. bunları gören sadece ben değildim herhalde hea ? sonrasında joaquín sánchez'in açıklamarı dün gibi aklınızda değil mi ? yok öyle bir dünya beyler. yedirmezler herhangi bir takıma o kupayı... karşımızda sadece rakipler yok. keşke bir porto-monaco olayı gene yaşansa ama çok zor

    bunu sadece bende söylemiyorum lucescu'da söylüyor;

    --- alıntı ---
    sizce bir türk kulübüyle şampiyonlar ligi'ni kazanabilir misiniz?
    hayır, imkânsız. şu an için bu imkânsız. avrupa'nın doğusundan bir takımla şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale çıkmak kupayı kazanmaya eş değer. çünkü bu farklı bir futbol, farklı bir tarih, farklı bir kültür. onlar çok daha güçlü. çok daha farklı bir ligde mücadele ediyorlar. her yıl aynı altı-yedi takımı şampiyonlar ligi'nde son turlarda görüyorsunuz.

    peki türkiye'de uzun vadede böyle bir potansiyel yok mu? sonuçta 70 milyonluk bir ülkeyiz...
    hayır hayır. bunun nüfusla alakası yok. büyük takımlara bir bakın... muhteşem bir tanınırlığa sahipler. çok paraları var. bir de türkiye'ye bakın... sadece üç takım söz konusu. spor politikasında sıkıntı var. şampiyonlar ligi'ni kazanmanız için premier lig, la liga, bundesliga gibi bir liginizin olması gerekir. her zaman onlar kazanıyor. arada portekiz de yarışa dahil olabiliyor çünkü onların da ligi ilginç. aynı zamanda iyi oyuncular yetiştiriyorlar. yetenekli brezilyalı futbolcuları liglerine getirebiliyorlar. onları profesyonel düzeye getiriyorlar ve böylece kazanıyorlar. bu göründüğü kadar kolay değil.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın