• 143
    bu hedefe ulaşmak için belli başlı şartlar vardı birisi gerçekleşti yabancı sınırı kalkarak. bence bu hedefe ulaşmaktaki en önemli ikinci kriter havuzun bozulmasıdır.

    yani zaten tl/euro farkı ortadayken bu farkı kapatmanın tek yolu diğer avrupa kulüplerinden fazlaca, en üsttekilere de yakın paralar almak havuz dağılırsa bu mümkün olabilir. ayrıca galatasaray için şöyle bir şans mevcut, kendi maçlarını avrupa'ya da pazarlayabilir. havuz sisteminde komple lig olarak satmak durumundayız ve bunu yapacak kurum digitürk olunca hayal oluyor o iş.

    havuzdan şu an elde edilen para şampiyonluk halinde bile 30 milyon dolar civarı. (74 milyon tl) eğer havuz dağılır biz de yurt içi için 120 milyon dolar seviyelerinde paralara satabilirsek sadece buradan kazanacağımız para 90 milyon dolar olur ki bu senelik cirosu 500 milyon tl civarında seyreden gelirler için yaklaşık yüzde 41'lik bir artışa sebebiyet verir ki bu da gelirler 700 milyon seviyesine çıkartır işte o zaman doğru bir yapılanma ile fırsatımız olabilir.

    90x2,3=207 milyon tl
    207/500=0,41
    rakamsal verilen hesaplanış yöntemi.
    aşağıdakı hızlı resim linkinde de galatasaray'ın en basit gelir tablosu grafiklerini göreceğiz.

    http://hizliresim.com/Rbg501

    bunlardan hareketle genel fikir şampiyonlar ligini almak için en önemli kriter para. bu buradan konuyu da galatasaray'ın genel mali yapısına getirir ki daha da uzar.

    para tabi ki sadece yeterli değildir. organizasyon da çok önemlidir ancak baş en önemli kriter paradır. çünkü para sana paralelinde kaliteyi getirecektir. şampiyonlar ligi'de kalite nedir sorusuna cevap olarak verilmesi gereken, derslerde anlatılması gereken bir organizasyondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın