resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 200
    ilk transfer olduğunda kanat oyuncusu diye tanıtılmıştı. ancak görülüyor ki bu adam golü koklayan çok kaliteli* bir yardımcı forvet, yani konsol futbol oyunlarına aşina olanların tabiri ile second striker.

    nedir bu second striker? golcülük özelliğinden daha fazla asistçi, pivot santraforu rahatlatan, onu pozisyonlara sokan, ancak asıl hedef adamın markaj altında olmasından dolayı işin kaymağını daha bir güzel yiyen türden. fakat sinan bunun yanında 4-3-3'te sağ ve soldaki forvet oyuncularının kimliğine de yatkın olması sebebiyle bir çok pozisyonda ve taktiksel şablonda verim verebilecek türde gözüküyor.

    ancak yaşı pek de genç değil. dün 21. yaş gününü kutladı hep beraber takımla. 21 yaş genç olmadığı ile beraber elbette tecrübeli sayılabilecek bir yaş da değil. ancak şu da var, avrupa'da luke shaw, hakan çalhanoğlu, maximilian arnold, raheem sterling, lucas ocampos, mateo kovacic, hatta takım arkadaşı armindo tue na bangna bruma bile kendisinden daha küçük, ama yaş ama ay itibariyle.

    fakat ülkemizin normlarını değerlendirdiğimizde sinan için elbette hiçbir şey için geç olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. en nihayetinde hala önünde temizinden bir 12-13 senesi var. bu çocuğun potansiyelinden faydalanabilmek için elbete bulabildiği kadar şans bulması gerekiyor. kendisinin yaşlarındayken aydın yılmaz'ın bulduğu şans kadar kendisine tanınsa yeter diye düşünüyorum.

    bu yazıda ne anlattım ben de bilmiyorum inanın. ne sinan'ı anlatmaya yönelik, ne de second striker'ı, şimdi baktım da bir boka benzememiş.* siktir et sinan, sen yardır gitsin, biz sana şöyle oynatılsa, böyle oynatılsa demek yerine, güzellemelerle dolu entariler girelim. bu hem senin, hem takımın, hem de biz taraftarlar için en iyisidir muhakkak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın