• 23
    hayatimda gordugum en sacma ve hicbir ise yaramayacak proje. istanbul'un en kiymetli bolgelerinden biri oldugu icin gereksiz bir gaza gelme durumu var sanirim. proje bittiginde hedeflenen kar marjinin yanina bile yaklasilamayacagi gibi, kongre ve divan uyelerine yapilacak bedeva konaklama opsiyonlari ile zamanla zarar ettirecek bir yatirima donusecektir.

    en kotu amator subelerin kamplarina ev sahipligi yapar dusuncesi bile mantiksiz. zaten amator subelerin kamp icin kaldigi otellere para verilmiyor genelde.

    gunun birinde mantikli bir baskan gelip burayi satalim dediginde divan kurulundan yemedigi hakaret kalmayacak.

    bu proje yerine park yapsan bile daha kiymetli olur. keske fikri hur, vicdani hur bir galatasarayli cikip gelin bu araziye dunyanin sayili muze/egelence parklarindan birini yapalim diyebilseydi.

    ali sami yen konseptinin hakim oldugu, disarisinda isik sovlarinin yer aldigi, her giriste sanki stada giriyormus hissiyati veren, icerisinde 3-4 saat vakit harcanabilecek, teknolojiden cokca faydalanilmis ancak retro bir dizaynin benimsendigi, metin oktay'la 3d futbol oynayabilecegimiz, neuchatel'e milan'a koydugumuz maclarin, uefa'yi aldigimiz anlarin tekrarini yasayabilecegimiz, her seyden onemlisi tarihimizi okuyup/dinleyebilecegimiz, degerlerimizi icimize cekebilecegimiz workshoplar'in yapildigi, her sene kendisini yenileyen cevreci bir kompleks ortaya cikarmak cok mu zor?

    boyle bir mekanin giris ucreti 50 lira olsun, 100 lira olsun hepimiz verip gidelim. icindeki storlardan aldigimiz hediyelik esyalara, cektirdigimiz fotografa, yedigimiz yemege kadar para verelim. dahiyane fikrilerle ortaya atilan otel projesinden daha fazla para kazanilacagina eminim. ancak boyle bir projeyle galatasaray degerlerini korumak, ve bu degerlere sahip cikmak paradan cok ama cok daha buyuk anlam tasiyor.

    arena'da yapilmaya calisilan muze de dahil, sahip oldugumuz muzelerin hemen hemen hepsini gezmis biri olarak tarihimize buyuk bir ihanet icerisinde oldugumumuzu soyleyebilirim.

    her yerin betonlastigi, kapitalizmin insan hayatini hice saydigi bir cagda, ali sami yen ruhunun yeserdigi topraklarda galatasaray'in ortaya koydugu eser dandik bir otel olmamaliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın