• 3
    yazdığı şu entry (bkz: #1631042)eğer dany tchounkeu kadar ilgi çekmiyorsa sözlükdaşlardan umutsuzluğum artıyor sözlük öncelikle.
    komik bir giriş yapmış dünya nüfüsuyla aynı oranda arttı diyip üzerine de, kibir mi fütürsüzluk ve budalılık getirir yoksa bunlar mı kibri oluşturur diye bir soru sorup boş keseden atmayalım demiş. vayy kesinlikle çok havalı bir giriş yaptım demiş olabilir. dünya nüfüsuyla kibir arasında korelasyon kurarken de keşke bu kadar fütürsuzca yapmasaydı da daha bilimsel bir duruş sergilemiş olabilirdi.
    `galatasaray lisesinde hademelik yapan biri dahi bazı konularda senden daha üstün bir birikime sahiptir.`kendisiyle ilgili söylediklerini çıkarınca bunu diyerek eklemiş. çok açık konuşayim taşeron bir temizlik şirketinde asgari ücretle zor şartlarda yaşayan bir kişiyi burada sözlük ahalisini kendisini lise karşısında daha da ezilmesini istemek amaçlı kullanması en hafif tabirle terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. bu ahlaksız karşılaştırmaya maruz kalan sözlük ahalisi ve moderasyon karar vermelidir bu karşılaştırmanın doğruluğuna veya yanlışlığına.
    bizzat türkiye cumhuriyeti hazinesine ait galatasaray adasını, diğer kulüpler gibi zamanında mecidiyeköyde yapılan ali sami yen stadını ve onun özelleştirilmesi sonucu seyrantepe de yeni spor kompleksimizi, ve birçok kulübe de sağlandığı gibi belli önemli diğer gayrimenkulleri bizzat 1. elden devlet tarafından galatasaraya sağlanmışken “devlet desteğini arkasında hissedememesi” söylemi tam bir laf cambazlığı ve şark kurnazlığıdır. zaten okuyucu tam bu noktada herkesin bildiği gördüğü bu gerçekliği nasıl bu kadar arsızca rahat bir şekilde söylediği bir sonraki cümlesinde ortaya çıkmakta. paşam herşeyi bu aymazlığın üzerine oturtmuş çünkü. diyor ki bütün bu elde edilimler bu yarı içrek yanı yarı kapalı (belli bir grupla sınırlı) yapı sayesinde elde edilmiştir. burada tabi seviyeyi düşürmeden insan şunu demeden geçemiyor hacı siz 600tl gibi komik bir rakama üye oluyorsunuz ne yapısı ne desteği. mturhan nickli arkaşamızın da bu konularda birşeyler söylemesini beklerim açıkçası, çünkü kendisi üyelik yapısından doğan yıllık zarar ve bu yapının değişmesi sonucunda nasıl bir gelir kaynağı oluşacağı hakkında güzel çalışmaları bulumakta.
    bu temelsiz dayanaktan yola çıkarak da yazının devamında da yürümüş gitmiş. ve kendisinin de kabul ettiği bu yapıyı görenleri de kibirle, fütürsüzlukla vs. suçlamış, tam bir “insan kendinden bilir işi” durumu. öncelikle söylediği bütün lafları misliyle kendisine geri iade ettikten sonra esas bu kibre ve fütürsüzluğa kendisi gibi lisecilerin bulaştığını belirtmek isterim. devamında da duygun yarsuvatın yaşı üzerinden espri üretenlere embesiller diyerek eklemiş. ve bu esprileri yapanların nefes alması bile gereksiz diyerek içindeki nefreti kusmuş. bir sonraki kısımda da bu lafların çıktıkları yere “ivdilikkle sokulması lazım” diyerek aslında nasıl bir terbiye yoksunuyla muhattap olduğumuzu göstermiştir.
    açıkçası yazınında devamınında da türlü türlü liseden olamayan galatasaraylıları aşalığıyıcı tabirler bulunmakta bulnlara tek tek cevap vermenin gereksiz olduğunu düşünmekteyim sonuçta burada yazabileceklerimiz de sınırlı sonuçta.
    hemen söyleyeyim bu laf ebesi arkadaşın yazdıklarına cevap vermeyeceğim. galatasaraylıların bu kadar aşağılandığı bir yazıya yeterince yazdığımı düşünüyorum. bir lisenin mezunlarından oluşan bu liseci yapı her ne kadar 5 yıllığına iyi bir eğitim almış olsada diğer galatasaraylılara karşı saygılı olmak zorundadırlar. ve adnan polatın da dediği gibi türkiyedir galatasaray. haddinizi bilin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın