resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7579
    kendisinin savunması beşiktaş'ta olsa şöyle olurdu, olcay şahan bizde olsaydı şu anda anadolu takımına gönderilirdi şeklinde yapılmasına kahkahalarla güldüğüm futbolcu.

    bir defa olcay şahan'la karşılaştırılması da trajikomik bir durum. ikisinin ortak özellikleri hücum oyuncuları olmaları, beşiktaş forması giymiş olmaları ve ikisinin de sağ ayaklı olmasıdır. iki futbolcuyu karşılaştırırsak eğer, burak yılmaz süratli ve atlet bir futbolcudur. olcay süratli değildir. fiziksel özellikleri iyi değildir. ikisinin de ayakları çok iyi değildir. fakat aralarındaki en büyük, ölümcül fark oyun zekalarıdır. olcay şahan altyapı eğitimini almanya'da almış. alman altyapılarından yetişmiş çoğu futbolcu gibi oyunu oldukça iyi bilir ve pozisyon alması gelişmiştir. dolayısıyla oyun içerisinde genellikle doğru noktada bulunur veya doğru kararları verir. * burak'ta ise böyle şeyler göremezsiniz görseniz bile büyük ihtimalle şans yardımıyla olur bu. sıklıkla doğru pası göremez mesela, görse bile isabeti veya pas şiddetini de tutturamaz. burak genellikle açık alanda defans arkasına atılan toplara* hareketlenir, topla buluşur ve ayak içi ile golü bulur. ancak kapalı defansın arasında stoperler arasında yutulur. fakat oyun zekası gelişmiş oyuncular kapalı savunma içerisinde de pozisyon almayı bildiklerinden skor bulabilir. bu yüzdendir ki olcay şahan kanat oynamasına rağmen ciddi sayıda gol bulmuştur.

    dolayısıyla burak düz bir futbolcudur. yapacağı şey aşağı yukarı bellidir. gol atıyor olması kendisini büyük oyuncu, klas bitirici, top class forvet vs. yapmaz. ayrıca da bir oyuncunun bir takımda ne derece etkili olacağı takımının oynamak istediği oyun ve rakiplerinin takımına karşı genellikle ne tarz bir oyun oynamaya çalıştığıyla alakalıdır. yani burak galatasaray değil de başka bir takımda daha başarılı olabilir. ama bu galatasaray taraftarının futbolu bilmemesinden kaynaklanmaz. o takımın burak yılmaz'a daha ihtiyacı olduğunu gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın