resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10014
    saha dışı tüm etkenleri bir kenara bırakıyorum; arda turan atletico madrid'deki 4. sezonunu geçiriyor. geri kalan 3 sezonda da takımın on bir oyuncusu oldu.

    li liga dünyanın iki kutuplu liglerinden biri. yani bir tarafta real madrid ve barcelona diğer tarafta ise diğer takımlar var. bakalım bu iki kutuplu ligte geride kalan 3 sezonda arda turan 10 numaralı formasını giydiği atletico madrid ile ne tür başarılara imza atmış:

    1 uefa kupası, 1 uefa süper kupası, 1 la liga şampiyonluğu, 1 ispanya kral kupası, ayrıca son saniyede kaybedilen bir de uefa şampiyonlar ligi kupası var. bu başarıların hepsinde arda turan'ın emeği var. istatistikten gidelim derseniz; 15 şampiyonlar ligi maçında 5 gol 3 asist; uefa avrupa ligi maçlarında 13 maçta 2 gol, 6 asist; uefa super kupası maçında 1 maçta 1 asist gibi önemli istatistikleri var. tüm her şey bu kadar açıkken arda turan'ı küçüksemek bence bizi sadece komik duruma düşürüyor.

    diego simeone rakiplerine* nazaran daha kısıtılı bir kadro ile dünyanın en iyi sistem takımlarından birini yarattı. arda da bu takımın önemli bir parçası. sen şimdi burada saha dışı etkenlerden dolayı aklın sıra arda turan'ı la liga istatistikleriyle küçümsüyorsun ya; ha işte "alex hagi'den daha iyi" diyen adamdan çok da bir farkın yok düşünce olarak. madem takıma katkı olayından bahsediyoruz o halde bu sezon 15 maçta 5 asist 5 golle oynayan volkan şen aynı sayıda maçta sadece 3 gol atabilen sneijder'den daha çok daha katkı veriyor takımına. aynı şekilde geçen sezon galatasaray'ın en iyi ismi sneijder 12 gol, 7 asistle oynarken, sivassporlu aatif chahechouhe 17 gol, 10 asistle oynamıştı. bu mudur yani ölçütümüz? takımların oynadığı sistemin, oyuncunun o sistemde ne gibi roller üstlendiğinin hiç mi önemi yoktur?

    bugün türkiye altyapısından yetişmiş en iyi ve en kariyerli oyuncu arda turan. kendisinin yarısı kalitesine, çeyresi kariyerine yakın türkiye altyapılı tek bir oyuncu bile yok. saha dışı etkenlerden dolayı severiz-sevmeyiz o ayrı bir konu; ama futbolcu olarak hakkını da vermek gerekiyor. "ama bizi sattı, yarı yolda bıraktı" gibi söylemlerini de bir tarafa bıraktığımızda galatasaray altyapısından yetişip de galatasaray'a en çok para kazandıran isim de kendisi. en azından burada yıllardır övdüğümüz altyapımızdan son 10 yılda yetişmiş tek üst düzey oyuncu da kendisi.

    ayrıca kendisi için en fazla atletico madrid topçusu olabilir denilen atletico madrid'in de bugün avrupa'nın en iyi 10 takımından biri olduğunu da unutmamak gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın