resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 164
    --- alinti ---

    başarısız geçen bir sezonun ardından kadrosunu güçlendirmeyi amaçlandıran galatasaray, beklenen transfer bombasını patlattı. brezilya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan elano blumer, galatasaray ile 4 senelik bir sözleşme imzaladı.

    kısaca elano
    1981 doğumlu olan elano, genellikle oyun kurucu bölgesinde görev yapıyor. daha çok sağ kanat ve ortada görev yapan yıldız oyuncu, aynı zamanda uzaktan attığı gollerle tanınıyor. serbest atışlardaki başarısıyla ün salan ve kariyerinde birçok frikik golü olan elano, aynı zamanda top sürüşü ve oyunu okumasıyla pozisyonunda dünyanın sayılı isimleri arasında yer alıyor.
    futbola sao paolo’da küçük bir kulüpte başlayan elano, 2001 yılında santos’a transfer oldu ve robinho, diego ve alex (chelsea stoperi) gibi üç önemli isimle beraber oynadı. bu kulüpte büyük başarılara imza atan ve 131 maçta attığı 33 golle tüm avrupa takımlarının ilgisini çeken brezilyalı yıldız, 2005 yılında shaktar donetsk’e transfer oldu. bu takımdaki ilk sezonunda fazla parlayamayan elano, ikinci sezonunda büyük bir aşama kaydetti ve brezilya milli takımına da ilk defa bu takımın formasını giyerken seçildi.
    elano, 2007 yılında 8 million sterlin karşılığında manchester city’e transfer oldu ve dört yıllık bir sözleşme imzaladı. 2007-2008 sezonunda oldukça iyi bir performans gösteren elano, 10 gol ve birçok asistle sezonu tamamladı. robinho ve shaun wright-phillips’in 2008-2009 sezonunda takıma transfer olmasıyla takımdaki kilit oyuncu görevini kaybeden ve zaman zaman yedek kalan brezilyalı yıldız, yine de yedekten oyuna girdiği maçlarda takımına önemli katkı yaptı. 2009-2010 sezonu öncesinde kadrosuna carlos tevez, emmanuel adebayor, kolo toure gibi birçok önemli transfer yapan manchester city, elano’nun galatasaray’a gitmesine izin verdi.

    elano ne yapabilir?
    lider oyuncu karakterine sahip olan ve 34 kez brezilya milli takımında görev yapan elano, sarı kırmızılı takımın orta saha ve forvet arasındaki bağlantı görevini yapacak oyuncu olacaktır. oyunu oldukça iyi okuyan brezilyalı oyuncunun transferiyle arda turan gerçek yeri olan sol kanada geçebilir ve bu durum da takıma büyük yarar getirecektir. takıma frikik golleriyle de büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm brezilyalı yıldız, sarı kırmızılı takımın tam aradığı isim profiline oldukça yakın gibi gözüküyor. bundan önceki karşılaşmalarda duran topları sabri sarıoğlu ve barış özbek gibi sınırlı teknik kapasiteye sahip oyuncuların kullandığını düşünürsek, elano’nun gelişinin galatasaray’a katacaklarını daha iyi anlayabiliriz.
    bence galatasaray elano’yu transfer ederek, türkiye’de sezonun en büyük transferini yaptı. bu transferi yapan galatasaray yönetiminin hem bu oyuncuyu türkiye’ye getirmekte gösterdiği başarıyı, hem de bu oyuncunun transferinde yine son ana kadar basına haber sızdırmamasını kutlamak gerekir. haldun üstünel yönetiminde galatasaray’ın doğru ve verimli bir transfer politikası izlediği, tartışılmaz bir gerçektir. milan baros, harry kewell, fernando meira, frank rijkaard, abdel kader keita, leo franco gibi dünya yıldızlarını türkiye’ye getiren galatasaray, bu alandaki başarısını elano'yla sürdürmüş oldu.

    --- alinti ---

    sporstüdyosu
App Store'dan indirin Google Play'den alın