• 923
    hamza hocam ve oyuncu izleme ekibimiz şimdi öttürsün bakalım borusunu. yavaş yavaş kadro planlamamızı yapalım.

    a takımda 28'i 21 yaşından büyük, toplam 32 kişi gözüküyor. şimdi bu sezon devre arasında gereksizleri şutlayalım. kim onlar? veysel, yekta, furkan, gökhan, umut gündoğan, aydın ve mümkünse en önce emmanuel eboue.

    indi mi kardeşim kadro 26 kişiye? tamam bunlarla sezon sonuna kadar idare et.

    bu sezonu şampiyon olarak tamamladığımızı varsayarak sezonun geriye kalan senaryosunu yazıyorum.

    --- ---

    sezon sonu esas vurgunu yapalım. hatta son maç oynanmadan evvel falan aşağı yukarı belirlemek lazım listeyi. performanslarına paralel olarak da goran pandev, blerim dzemaili, yasin öztekin, hamit altıntop, umut bulut ve sabri sarıoğlu ile vedalaşılmalı. kadro 20 kişiye indi. ( bu arada bu oyuncuların kiminin kontratı bitiyor, kimisinin devam ediyor. hamit gibi, umut gibi oyuncular aynı kontratlarla başka takımlarla sözleşme imzalayamayacakları için belli bir miktar ellerine tutuşturmanız lazım ki takımla ilişiği kesilebilsin. örneğin hamit bizden 3 milyon euro'ya yakın para alırken elbette durduk yere başka bir takım aynı maaşı kendisine vermek istemez. alabileceği en fazla 1.2 milyon euro falan olur. bu yüzden adama en az yıllık 1.5-2 milyon euroluk bir ödeme yapılır)

    bunlara binaen, yerlerine de daha kalitelileri alınmak ve iyi bir teklif gelmesi koşuluyla alex telles ve selçuk inan'ı da ekleyebiliriz. gittiklerini varsayarsak 18 kişilik bir kadromuz var elimizde.**

    şimdi gidenlerden sonra elimizde önümüzdeki sezon her halükarda kalmasını istediğimiz oyunculara bir bakalım;

    1 fernando muslera
    3 felipe melo
    8 selçuk inan
    10 wesley sneijder
    11 armindo tue na bangna bruma
    13 alex nicolao telles
    17 burak yılmaz
    18 sinan gümüş
    21 aurelien chedjou
    22 hakan balta
    26 semih kaya
    28 koray günter
    29 olcan adın
    40 emre can coşkun
    43 birhan vatansever
    52 emre çolak
    68 alperen uysal
    77 tarık çamdal

    18 kişilik çekirdek bir kadro kaldı. 25 kişiye tamamlamak için 7 kişilik bir transfer yapabilme şansımız var. bunları da ekseriyeti yabancı olacak şekilde ve elbette takıma kalite/maliyet yönünden en uygun isimlerle tamamlamak gerekir.
    --- ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın