resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 865
    her ne kadar ligimizi ve oyuncularimizi taniyor olsa da, nihayetinde kendi kurmadigi bir takima ustelik sezon devam ederken gelmesi buyuk bir dezavataj olusturmakta. takimda bireysel olarak kaliteli futbolcular olsa da surasi bir gercek ki, futbol takimimizin genel kimyasi iyi bir takim yaratilmasini imkansiz kiliyor.

    terim'in 2011 yazinda yaptigi revizyon ve sonrasinda kendi kafasindaki sisteme gore takima yaptigi montelerden sonra kovulmasi**, ustune iki italyan teknik adam ve yabanci sinirlamasinin yarattigi kaosla birlikte gelisi guzel transferlerle guzelim takimin icine edildigi gercegini gormezden gelerek hamza hocaya gerektiginden fazla yuklenilmemesi gerekir.

    hepimiz galatasaray'in catir catir top oynamasini istiyoruz ancak son 14 ayda 3 teknik adamla calisan, ustelik kadrosu yanlis duzenlenmis bir takimin goze hos gelen, organize futbol oynamasini beklemek cok buyuk hata olur. zaten hamza hoca da bu durumun farkinda oldugu icin ilk etapta iyi futbolun degil, yensek te yenilsek te mucadele eden, birlikte hareket eden bir takimin sozunu verdi. bu sozunu de su an tutuyor. kotu oynasak ta kotu mucadele etmiyoruz. geriye dustugumuz mersin macina* verdigimiz reaksiyon, son iki senedir gormedigimiz seylerdi.

    iyi mucadele ve kazanma istegi son donemde unuttugumuz ancak galatasaray'in genlerinde olan ozellikler. pek tabii galatasaray mucadele ediyor coskulu oynuyor diye de bir hocayi goklere cikarmak dogru degil. ben yine de oyun gorusunun ve taktiksel bilgisinin ust seviyede oldugunu dusunuyorum.

    gelir gelmez, yetenekleri kisitli olsa da cift forvete donmesi, burak'tan daha akilci yararlanmasi, hepimizin ismini unuttugu emre'den guzel katki almasi, begensek te begenmesek te ciddi yatirim yaptigimiz telles'e sureklilik kazandirmasi, artik takimdan gider denilen bruma'yi tekrar oyuna dahil etmesi son derece pozitif etki yaratti. gencler macinda* bruma'yi oyuna alip almak noktasinda kafasinin karismasini zeminin durumuna bagliyorum.

    benim icin cok daha onemlisi cift forvetli sistemde sneijder'in nerde oynayacagi sorunsalina mancini benzeri fakat cok daha iyi bir cozum getirmesiydi. hatirlarsaniz mancini cift forvet + sneijder'in yarattigi savunma zaafiyetine sneijder'i sola atip defansin onune ceyhun'u koyarak cozum getirmeye calismisti. hamza hoca ise burak'i daha geride kullanip, hem cok daha iyi katki almaya basladi hem de ortasahayi daha ilerde tutarak takimin 3. bolgede daha cok kalmasini sagladi. sadece bu hamlesi bile taktiksel acidan cok iyi bir yolda oldugunu gosteriyor.

    kendisinin en buyuk acmazi, cok guvendigi ya da guvenmek zorunda kaldigi semih, selcuk ve burak'in islerini cok ciddiye almiyor olusu. bu uclu adami vezir de eder rezil de. takimin iskeleti muslera, semih, melo, selcuk ve burak. iyi futbol oynamamiz bu isimlere bagli malesef.

    hocanin durusu cok mutevazi. agir basli ve egolardan siyrilmis bir yapisi var. sadece bu karakter ozellikleri bile kendisini sonuna kadar desteklemek icin yeterli sebepler. mac icinde yaptigi hatalari bile soylemekten cekinmiyor. gencler macindan sonra "degisikliklerde ben de gec kaldim demesi" ozguven ister ve kolay seyler degil. albayrak vs. gibi yoneticilerin hoca ustunde agirlik yapmasina musade etmemeliyiz. floryanin bir patronu varsa, ve ya olucaksa bu hamza hoca olmalidir. bu yoneticilerin basi bos birakildiginda kendilerini on plana atmasi mide bulandiriyor.

    devre arasinda takima yapilicak son vuruslari iyi bir forvet transferiyle bu sezonu sampiyon bile gecebilir. ancak benim icin sampiyon olalim ya da olmayalim uzun yillar takimin basinda kalmasini istedigim teknik adamdir.

    yuruyedur hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın