resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 841
    basliginda hocayi en cok ovenlerden biriyim. ayrica kendisinin basarili bir taktisyen oldugunu dusunuyorum. ancak kendisinin futbola bakisi lokal mi yoksa global mi olacak onun cevabini ogrendigimiz gun kendisi hakkında kesin yargiya varacagim.

    bahsettigim sey avrupada ne oynatacagi. yani bu futbol tarzi, acmak gerekirse; baskili isiran surekli ilerde pres yapan bol hucumcuyu barindiran ve savunmada gedikler verse dahi yedigimizden daha fazlasini atmak uzere dizayn edilmiş futbol tarzi ligimiz icin bicilmis kaftandir. bu mantikla devam ederse hamza hoca, bes yilda uc sampiyonluk ve fazlasina bile ulasabilur hatta. ligimiz icin o kadar kilit bir stil yani. amma ve lakin bu mantalite bize global anlamda bir veri degil. benim icin hamza hoca ilk eşiği geçmiştir. ligimize darbe vurabilecek adini kaziyabilecek futbol stiliyle icim rahat önümüzdeki on yila bakabiliyorum. ancak kendisinin en buyuk sinavi seneye başlayacak. simdiden bu kadar ovmemin yaninda pesinen soyleyeyim ki bu oynattigi futbolla avrupaya gidersek yine dortluk beşlik olur doneriz. cunku takim hala savunma acisindan berbat. cok gedik veriyoruz. rakipler akilli olsa her mac en az uc tane yememiz isten bile degil. hamza hocanin taktisyenliğinin global anlamda da gecerli oldugunu gormek icinse avrupada gerektiği gibi oynatip oynatmadigini gormeyi bekleyecegiz. avrupada haddini bilerek oynamak en onemli sey. ve acikcasi avrupada suana kadar haddini bilerek oynayan tek teknik adamimiz mancini oldu. juve deplasmanindan alınacak tek puanin ikinci tur demek oldugunu biliyordu. kapandi, aldi ve geldi. bu mantaliteye sahip olmak cok onemli. aslinda fatih terimle basarilarin belirli bir asamada tikanmasinin temelinde bu vardi. hoca barnebauya da ciksa elaziga da gitse taviz vermezdi. bu da barnebeuda sipsak uc yememize neden olurdu. haa sonra samiyende madridi de uclerdi tabi, o ayri! ama belki madridde maci sadece kitlemek adina oynasa bir sifirda tutabilse burda tur umidiyle maca baslayacakken cok mac bizim icin formaliteye donmustur. terimin oynattigi futbola hayran biri olarak avrupada aslinda mancini modeline sadik kalinmasi gerektigini düşünüyorum. cunku terim modelinin yolun sonuna gitmesi icin tum halkalarin saglam olmasi sart. ancak haddini bilerek oynayan mancini modeli ise savunmayi +2 kisiyle yapar ve takimin zayifliklarini maksimum örter. bu nedenle mancininin turnuvalarda cok basarili olabilecegini dusunuyorum, ornegin gunun birinde italya milli takiminin basinda izleme firsati olursa muhtemelen turnuvalarda ciddi basarilar yaşayacaktir. ancak onun sikintisi da lig gibi her maci 3 puanla bitirmek zorunda oldugumuz bir alanda dahi gereksiz tutumlu oyununu surdurmesiydi. terim de dedigim gibi ligde de kukrer, avrupada dis geciremedigi oyunun aynisiyla ligi silip supururdu.

    hamza hoca gordugumuz uzere terim ekolunu benimsemis. ligdeki oyun bunu fazlasiyla gosteriyor. ancak avrupada mancini orneginde verdigim haddini bilerek oynama kismini tamamlamadikca yarim kalacaktir. bizler yillarca "cok iyi savastik uc tane de pozisyon bulduk ama atamadik, adamlar bi kere geldiler ve attilar. bulduklarimizdan birini atsak deplasmanda galip gelebilirdik ama sanssizdik." hikayesini dinledik. inandik ve uzulduk. ben artik avrupada o bastirdigi halde sanssizca gol kaciran takim degil, gelen ve bir tane bulup golu yazip maci kazanan takim olmak istiyorum. cunku boyle globallesiliyor. hamza hocanin yeni terimimiz mi mourinhomuz mu olacagina da bu sekilde karar verecegim. o yuzden seneye gelsin istiyorum. hamza hocanin gercek bir avrupa takimi yaratmasini istiyorum. entry boyunca verdigim orneklere ithafen; ligde terim, avrupada mancini gibi oynatmasini bekliyorum. o gun geldiginde ise gercek bir taktisyen ve global bir hoca olduguna yuzde yuz inanarak onu omuzlarimiza alacagiz insallah.

    dilerim ki umutlarimiz hakli cikar ve mourinhomuz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın