• 189
    bu maçtan önce diyarbakırspor taraftarı cevahir taraflarında bir yerde toplanmıştı. maça doğru, herhangi bir koruma veya güvenlik ekibine ihtiyaç duymadan, viyadük altından ali sami yen'e doğru tezahüratlar eşliğinde yürümeye başlamıştı. store çadırının önüne geldiğinde diyarbakırlı taraftarlar durmuş, bir süre galatasaray taraftarı ile birlikte tezahüratlar edip, şarkılar söylemişti.. daha sonra da alkışlarla eski açık tarafına doğru uğurlanmıştı.

    ali sami yen'de ağır bir protesto vardı o akşam. selçuk şahin'in golüyle 1-0 yenildiğimiz fenerbahçe maçı sonrası ilk iç saha maçı diyarbakırspor maçıydı. jo alves'in partileri, arda'nın göt göbek salması/ sinema kapatması felan derken taraftar balatayı sıyırma noktasına gelmişti bu maçtan önce. maç esnasında statta asılı duran pankartların hemen hemen hepsi ters asılmışken (protesto amaçlı), sadece diyarbakırspor için hazırlanan galatasaray pankartları düz olarak asılmıştı.

    maç başlamadan önce istiklal marşında hiçbir şekilde yuhlama olayı yaşanmamıştı. ayrıca diyarbakırlı futbolcular tribünlere çağrılıp alkışlanmıştı.

    maçın sonlarına doğru kapalı tribünün "diyarbakır sarı desene" tezahüratına diyarbakırlılar kayıtsız kalmamış, tüm stat "sarı kırmızı şampiyon cimbom" çekmişti.

    aradan geçen 4,5 yılda çok şeyin değiştiğini görüyoruz maalesef. keşke her galatasaray-diyarbakır(spor)/ bb maçı böyle bir atmosferde oynansa, oynanabilse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın