resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 828
    galatasaray'in onumuzdeki 10 yil icin en buyuk umudu. cok erken, ama evet oyle.

    umarim olur da sampiyonluk gelmezse degisecek yonetim, taraftar, oyuncular, herkes arkasinda durur. cunku hamzaoglu henuz ciddi bir hamle yapmadi, yapamazdi da. oyunculari dogru secti, kadroyu dogru kurdu, anlayisi degistirdi. ve evet cok iyi taktiksel hamleler yapiyor. ama galatasaray'in onunde alinmasi gereken o kadar radikal karar var ki! hamzaoglu bunlarin hepsini 4. yildiz icin ne kadar esit oldugu tartisilacak sartlarda yapmak zorunda.

    sneijder bu kadroda sol kanat oynuyor. tipki vaktinde selcuk'un yapmak zorunda oldugu gibi eforlu oynamak zorunda rolu geregi. kolay degil bu, uzerine finansal kriz, iyi teklif gelirse yonetimin hamzaoglu'a yapacagi baski, belki sneijder'in satilmasina onay verecek hamzaoglu bu yuzden. o zaman da arkasinda durabilecek miyiz? belki galatasaray bir sezon daha ceza almamak icin muslera'nin satilmasina da onay verecek. hamzaoglu belki temposu gercekten de dusen melo'yu kesecek, bruma'yi kadroya almayacak...

    kisacasi su an hamzaoglu'nu desteklemek kolay. cunku zor vakitler hanuz baslamadi. ama geriye donup bakin, terim'in de artik resmin disinda kaldigini dusunun, galatasaray'da hamza kadar "ya olursa ne kadar guzel olur" dedirten bir adam hatirliyor musunuz son 10-15 senede?

    bulent korkmaz, hagi denendi, olmadi, daha da olmaz zaten. hasan sas icin cok erken, umit davala, taffarel icin de. ugur tutuneker o seviyede degil. yabanci teknik direktorler malesef turkiye'de pek kalici olamiyor. abdullah avci milli takimda sinifta kaldi, ersun yanal'in ankaragucu macerasi belli, senol gunes zaten dusunulecek olsaydi simdiye kadar dusunulurdu, keske olsaydi ama artik zor...

    geriye kim kaliyor? yalnizca hamza hamzaoglu.

    galatasaray ikinci terim'ini cikaracak, bu sefer daha oturakli, gecmisi bilen ve sayan ama gelecege daha realist bakabilen, bunu yaparken presi hucum futbolunu keyfi gozardi etmeyen, galatasarayli, genc turk bir teknik direktor var elimizde. terim'i severken hep bi yandan da icimizi burkan ozellikleri, egosu, asiri hirsi, cok birikimi olmamasi, gucun yaninda olmasi gibi ozelliklerin tumu hamza'da lucescu'da begendigimiz ozelliklere donusuyor: tevazu, kendini ikinci plana koymak, yetistirmek, paylasmak... ilk defa boyle bir karisim goruyoruz yillardir!

    olmus bir hamza hamzaolgu 3-5 sneijder, melo, muslera eder beyler. ki bunlari zaten gondermeyecektir bence, ama gonderse dahi... oyuncular gecer gider. hamzaogluna hakettigi sansi ve sureyi verelim, sampiyon olsa da olmasa da, yonetim degisse de degismese de, birileri yedek kalsa da kalmasa da.

    olacak cunku, arkasinda durursak olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın