resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2258
    kısa süre içerisinde bir benzerinin bir daha tekrarlanmasını istemediğim galatasaray tarihinin geleceğe yönelik yaptığı en olumlu transfer hamlesidir. gerekçelerini şöyle açıklayayım:

    1) türkiye'deki bir sürü saçma tv yorumcusunun güdümüyle bruma'nın ortalığı darma duman etmesini messi etkisi yaratmasını bekleyen bir dolu galatasaray taraftarı var. arkadaşım, bu tarz genç oyuncular oturmuş bir sistemin bir parçası olarak süre almalı ve zamanla sahip olduğu potansiyeli ortaya koymalıdır. kendisi wonderkid dir, bu wonderkid den bir dünya yıldızı çıkıp çıkamayacağı zaman gerektiren bir süreçtir.

    2) lafa gelince taraftarın bir porto, zamanının lyonu olma hevesi var (3e 5e alıp 50ye satalım mantığı); ama kimsenin alttan gelen oyuncuların oynayanları yavaş yavaş yedeklemesini sağlayacak bir sisteme sabrı yok. 2-3 hafta kötü sonuç gelince vay bu topçu mu, yok defolsun gitsin. böyle bir ortamda gencecik, ülkesinden uzakta, büyük olasılıkla kültür şoku yaşayan bir adam nasıl özgüven bulsun da yeteneğini ortaya koysun.

    3) basının da gazıyla zırt pırt harcanan paralar gündeme gelir, yok milyon eurolar trübünde, yedek kulübesinde muhabbeti döner. taraftar da gaza gelir (ben dahil); hemen muhasebe işine girer. vay bu adam 10-12 milyon euro eder mi, vay bu paraya alınması transfer hatasıydı. yahu biz bu adamı, bu muhabbetler ile sadece baskı altına alırız, başka bir işe yaramaz bu kısır muhabbetler.

    4) tabi ki türkiye'deki mevcut yabancı kuralı saçmalığı ve bir sürü yerli oyuncuların, teknik direktörlerin yabancı oyuncuları, hocaları sürekli olarak itibarsızlaştırma çabaları var. yok türk oyunculara yeterli süre tanınmıyormuş; aynı sabır gösterilmiyormuş. kimse kusura bakmasın da bizim aydın yılmaz'a gösterdiğimiz sabrı millet evladına, ana babasına göstermez. biraz da bu adama sabredin ne olur.

    5) zırt pırt hoca, yönetim, oyun sistemi değişmesi wonderkid ler için tam bir kaos oluşturur; kadronun abilerini ise çok da etkilemez. bu adam geldiğinde fatih terim vardı, daha 2 sene bitmedi 4. hoca ile çalışıyor. hepsi ayrı bir sistem oturtmaya kalkıyor. biri şampiyonlar liginde oynatıyor, ligde oynatmıyor; öbürü hiç oynatmıyor. yahu hoca değişmesin demiyoruz ama hoca değişikliği artık bizim gibi büyük hedefleri olan takımlarda herşeyin sil baştan başlaması anlamına gelmesin ne olur ya.

    uzun lafın kısası; ne biz taraftarların, ne yönetimin, ne de genel olarak tüm camianın bir wonderkid den dünya yıldızı yaratabilecek yeteneği, sabrı ve tecrübesi yok. sorun bruma da değil, bizde, hepimizde. o sebeple biz camia olarak kendi mantığımızı düzeltmedikçe bir daha bu tarz yabancı transferler yapmasak daha iyi olacak diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın