• 175
    öncelikle oyun temposunun yüksek olması nedeni ile seyir zevki açısından oldukça güzel bir maçtı. her iki takım da maçı kazanmak için oldukça istekliydi. mersin idman yurdu'nun bu anlamda maçın genelinde oldukça cesur bir oyun oynadığını da belirtmek gerek.
    ilk yarıda üstün olan taraf mersin idman yurdu idi. özellikle sol tarafımızdan nakoluma ile çok organize hücumlar geliştirdiler. çok pozisyona girdiler.
    galatasaray ise istekli ancak dağınık bir görüntü verdi ilk yarıda. savunma özellikle telles'in kanadından gelen ataklar karşısında zorlandı. orta sahayı tamamen mersin idman yurdu'na bıraktığımız için topun hücum bölgesine aktarılmasında sıkıntı çektik. emre çolak ve selçuk inan'ın performansları düşüktü, kalabalık ve direnci yüksek mersin ortasahası içerisinde kayboldular. dolayısı ile hücumda pozisyon zenginliğimiz yok denecek kadar azdı.
    ikinci yarı için beklentim ilk yarıda çok efor sarf eden mersin idman yurdu'nun oyundan düşeceği idi. açıkçası tahminimden çok daha iyi dayandılar. 110.8 km koşmaları da bunu gösteriyor. maça gerçekten iyi hazırlanmışlar.
    ikinci yarıda emre çolak-hamit altıntop değişikliği takım direncimize olumlu yansıdı. ayrıca sabri sarıoğlu'nu da çok daha etkili kullanmaya başladık. takım kazanma arzusu ve taraftarın da coşkusu ile oyunu mersin idman yurdu sahasına yıkmaya çalıştı. ancak mesafelerin açılmasından dolayı zaman zaman da defansta önemli açıklar verdi.
    koşu mesafesi, topla oynama süresi, topa sahip olma, pas sayısı gibi önemli oyun istatistiklerinin mersin idman yurdu lehine olduğunu söylemek gerek. maç boyunca kaleyi bulan şut sayımız ise sadece 3. sonuç olarak galatasaray'ın bu maçta çok iyi oynadığını söylemek yanıltıcı olabilir. galatasaray'ın maçı oyunundan çok kazanma arzusu ile kazandığını söylemek gerek.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın