resim
Duygun Yarsuvat
Görev:-
Doğum:18.08.1937
Ölüm:10.09.2021 (84)
Uyruk:Türkiye
  • 227
    galatasaray klübünün başkanlığına kesinlikle yakıştıramadığım yaşlı ceza avukatı. şu camiada kimler kesinlikle başkan olmamalı diye bana sorsalardı, ilk beş isim arasına kesinlikle girerdi. adaylığını duydum eyvah dedim, üstüne hamdi yasaman ismide tuz biber ekti. neyse süre kısa , emanetçidir dedik, genel kurul oturum başkanlığı yıllarının emeklilik ödülüdür, sakin durur, daha dikkatli konuşur dedik, ama duramadı işte.

    aynı şey galatasaray üniversitesi rektörlük seçimlerinde de yaşanmıştı. çok değerli adaylar varken son zamanlarda birden ortaya çıkıp, oy çokluğu ile rektörlüğü almış, bıraktığında ise geriye birçok uzmanın fikrine göre akademik (uluslararası yayın ve akademisyen kalitesi vs..) bir enkaz bırakmıştır .

    kendisi aig projesine destek veren kişilerdendi. meslekdaşı ticaret hukuku anlı şanlı profesörleri argümanlarla karşı çıkarken, onun desteklemesi o zamanlar çok garibime gitmişti.

    bir ceza avukatıdır ve genelde varlıklı , kriminel dosyaları kabarık ve sanık kürsüsünde bulunan müvekkilleri vardır. bu şekilde değişik bir çevresi ve irtibatları olduğu söylenir. kendisinden hoşlanmayanlar , ona ''mafya avukatı'' yaftasını koyarlar, doğruluğunu bilemiyorum. aile boyu bu işi yaparlar. avukatlık bürosunun devamı ve geleceği önemli bir konudur bu aile için.
    burada yazan arkadaşlarında bir ceza avukatı hakkında yazdıklarını bilip dikkatli kelimeler seçmesini salık veririm.
    yoksa klavyemize ne kelimeler geliyor ama ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın