resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 763
    galatasaray futbol takımı'na tekrar ivme kazandıran hoca. bunun başlıca sebebi takımdaki çoğu oyuncuyla hamza hoca aynı dili konuşuyor. mecazen değil gerçekten türkçe konuşmalarından bahsediyorum. guardiola'nın bayern'e gider gitmez ilk basın toplantısını almanca yapması, mourinho'nun kendisine sorulan 'bundesliga yükselişte, orada takım çalıştırmak ister misiniz?' sorusuna 'kesinlikle isterim ama bu şu an mümkün değil çünkü almanca bilmiyorum' diye cevap vermesi, yine jurgen klopp'un 'almanya haricinde sadece ingiltere'de takım çalıştırabilirim çünkü almanca ve ingilizce hariç dil bilmiyorum' lafı, futbolda iletişimin ne kadar önemli bir noktaya geldiğinin kanıtları. hamza hocanın da şu ana kadar yaptığı şeyler ve özellikle bazı türk futbolcuların performansının hızla yukarı çıkması takıma geleli henüz 15 gün olmuş biri için çok olumlu gelişmeler. gelecek vadettiği ve sabır gösterilmesi gerektiği çok açık. umarım mevcut ve mayıs'ta gelecek yeni yönetim kendisinde ısrar eder. zira kendisi büyük bir potansiyel. yalnız kendisinin gelişiyle etrafta oluşan bazı anlamsız durumları da göz ardı etmemek lazım.

    mesela 13 aralık 2014 konyaspor galatasaray maçı'nın sonunda flash interview'da pınar argun "böyle bir skoru yollardır görmüyordu galatasaray taraftarı" diye bir cümle kurup mikrofonu kendisine uzattı. kendisini nezaketle cevap verdi. lakin glatasaray aynı 2014 yılının başında böyle iki tane 6 gollü galibiyet almadı mı? hem de 1 tanesi yine hamza hocanın çalıştırdığı takıma karşı. dolayısıyla bu tür yanlış algılar oluşturmak kendisi üzerinde gereksiz baskı oluşturabilir.

    ikincisi kendisinin gelişiyle şans bulan ve yükselişe geçen emre çolak. yerli mi yabancı mı sorusuna üzerine basa basa 'kesinlikle yerli' diye cevap veriyor. bir kere böyle son derece ırkçı bir yaklaşım bir galatasaray futbolcusuna yakışmaz. arkadaşım sen profesyonelsin. yerli hocada ne veriyosan yabancıda da aynısını vereceksin. teknik direktör için değil milyonların gönül verdiği bir arma için oynuyorsun bu boku. yok iletişim kuramıyormuş. dünya kadar pazar kazanıyorsun, iletişim kurmak için git ingilizce öğren bebe, kuzey güney'e harcadığın vakti her gün ingilizceye harcasan 2 ayda gayet rahat iletişim kuracak seviyeye gelirsin. işiniz ne? yarın öbür gün ispanya'nın arda abiciğinin yanına gitsen simeone'ye türkçe bilmiyor diye trip mi yapacaksın?

    bir diğeri de gaza gelen taraftarımız. tamam takım türkiye ligi için fena olmayan hatta forvet hattı hariç iyi olan bir takım ama sadece türkiye ligi için. unutmayalım ki galatasaray'ın esas misyonu avrupa'da alınacak başarılardır. şampiyonlar ligi'ne gitmek türkiye ligi'ni kazanmaktan geçer eyvallah ama bugün aklı başında galatasaraylılarla bir anket yapsak eminim %90'ından fazlası bir şampiyonlar ligi çeyrek finalini 4'üncü yıldıza tercih edecektir. kendisinin tek cl maçı performansı arsenal'i akhisar'la bir tutmasından ötürü kötüdür. öyle alev almışlığımız falan yok yani. gerçek sahneye çıktık ve tokatı patlattılar. biraz ayaklarımız yere bassın hele. daha düzeltilecek çok şey var. ama her şey zamanla ve kendisi bu zamanın kendisine verilmesini sonuna kadar hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın