resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 720
    kendisinin taktiksel bilgisi konusunda çok büyük haksızlık yapmışım. bir de yazar olmayan bir arkadaş hatırlattı şimdi sen hamza hoca'ya gelme yazmışsın diye. resmen haksızlık yapıp üzerine bir de hatırlamıyorum. 2-3 maç için konuşmak erken diyebilirsiniz ama taktiksel olarak öyle işler yaptı ki benim gözümde taktik bilgisinin iyi olduğuna eminim.

    eskişehir, akhisar maçlarında 4-2-3-1 ile sahaya çıkmıştık. 13 aralık 2014 konyaspor galatasaray maçında ise kanatsız 4-4-2 ile maç öncesi şu ana kadar başımızda olduğu tüm maçlar gibi taktiğini ve dizilişini, kadrosunu beğendim. küçük üçgenlerle ligin formda, kalburüstü(sanırım 6. falanlar) ve kendi evinde şu ana kadar 1 gol yemiş olan konyaspor'u mahvetti. yani içinden geçti.

    hep söyledim yine söylüyorum biz doğru taktikle doğru kadroyla çıktığımız her lig maçında net favoriyiz. aksilik olur kötü gün olur ama favoriyiz. kadromuz da lig için gayet yeterli. senin elinde özellikle ortada oynadığı zaman çok verimli olabilecek emre çolak varken büyük potansiyele sahip bruma varken, veysel'den kat kat iyi sabri varken oynatmazsan, üzerine hücumda sadece burak-sneijder olursa biz ataktayken rakip yarı sahada 2 kişi olursa bunlardan biri de burak olursa tabii ki oynayamazsın.

    sneijder'in performansı çok daha artacak. yanında seri pas yapacağı adamlar var artık. sneijder oyunu daha çok ve daha rahat yönlendirecek artık. önceden etrafında maksimum 2 adam oluyordu şimdi 4-5 adam var. yani sneijder'in performansı düşecek değil aksine artacak. çok iddialıyım bu konuda. hatta herkesin artacak. gözümün pası siliniyor.

    ayrıca şu iyi oyunumuz kesinlikle gaz falan değil. öyle basite indirgemeyin. bu işin arkasında gerçekten takiksel olarak doğru işler yapmak var, doğru kadrolarla sahaya çıkmak var ağırlıklı olarak. maç içinde ve maçtan maça müdahaleleri de çok yerinde şu ana kadar. sayfalarca yazabilirim yaptığı taktiksel doğru hamleler ve değişiklikler hakkında. takımın sistemi ve oyunundaki oyun planındaki değişiklikler hakkında.

    helal olsun hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın