• 905
    benim anlamadığım, geçen sene bu yabancı kuralının değişmesi için tüm kulüplerin aynı görüşte olması gerektiği söylenmişti. eğer böyle olmassa, bir kulüp bile mahkemeye giderse kararın iptal olacağı söyleniyordu. daha açık konuşmak gerekirse bu bahsedilen kulüp fenerbahçe'ydi ve yabancı kuralının değişmesini istemiyordu. şimdi nasıl oldu da bu kural değişecek? hiç bir kulüp buna itiraz etmeyecek mi? beşiktaş yönetiminden birileri zaman zaman çıkıp yabancı sınırının değişmesine karşıyız açıklaması yapıyor ama alınan haberler sezon ortası veya en geç sezon sonu yabancı kuralının değişeceği yönünde. akıllara siyasi baskı geliyor tabi. siyasi baskı olmasa bu 18 kulüp hiç bir konuda görüş birliğine varamazlar bu da bir gerçek.

    her ne sebeple olursa olsun bu kuralın değişmesi ülke futbolu için iyidir. nasıl olsa alttan topçu falan geleceği yok. altyapı sistemini değiştirmedikçe, alttan genç futbolcu gelmedikçe futbolcu ücretlerinin artmasından başka bir işe yaramıyordu. sınır tamamen ortadan kalksada g.tleri kalkık yerli futbolculara elimiz mahkum kalmasa. bu bizim türk gençleri amatörde neyse superligde de o. akılları futboldan çok para, kız, araba üçlüsünde...

    konudan biraz bağımsız ama geçen bir amatör maça gittim, ortada sağlık ekibi falan da yok ama ufak bir müdahalede yerde yatmalar kenara çıkmalar falan. ulan çocukken abilerimizin amatör maçlarına giderdik o zaman suni çim de yok taşlı toprak sahalarda kemik sesleri gelirdi banamısın demezlerdi. kaleci olan abimin dizlerinin parçalanmadığı maç hatırlamıyorum ben. velhasılı kelam bu bizim futbolcular 2 maça sıksın ben oldum triplerine giriyorlar. amatörde neyse superligde de o. ulan messi bu kadar havalanmıyor size ne oluyor anlamış değilim. ondan sonra avrupa maçında iki omuzda yerlere yatıyorlar tabi hakem yemiyor. kontrayı yiyorsun. günümüz futbolunun en çok aradığı şey kaptırılan toplar ve hazırlıksız yakalanmış savunma. neyse konu farklı yerlere gidiyor ben burda noktalayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın