• 10
    yaklaşık 36 saattir grip olmanın verdiği halsizlikle ve hareketsizlikle yerimden kalkamıyorum,uzuncadır da fırsat bulup yazamıyordum yazayım dedim.

    hasılı yapma hayrettin abimizin malumunuz #1610859 iş bu entry'sinde de belirttiği üzere tolgatrb kardeşim ve okur olan bir kardeşimle polis otosuna alınan yazarlardan birisi de bendim,sıkmadan,uzatmadan,biraz anlatıp kaçacağım.

    dersten çıkıp saat 19.30 sularında abdi ipekçi spor salonu'nun otoparkına (sözlük ekibinin herzamanki buluşma yerine) geldiğimde herzamankinin aksine,çevremizde bayağı bir polis yığını dolu,bizse herzamanki neşemizle biramızı ve vodkamızı yudumlayıp,zaman zaman tezahüratlar eşliğinde "nolacak bu galatasarayın hali" ni konuşaduruyoruz,ardından polis ekibi yanımıza gelip otoparkın içinde içki içmemizin yasak olduğunu ve çıkmamız gerektiğini söyleyerek bizi dışarı yönlendiriyor,buraya kadar herşey güzel,kimse ses çıkarmıyor ve yavaştan,sahil tarafındaki otopark girişine doğru yol alıyoruz

    otoparkın dışında geçiliyor ve bizim gibi alkol yüzünden dışarı yönlendirilimiş tanımadığımız arkadaşlarla ortak tezahürat etmeye başlıyoruz,arada katılanlar oluyor,paredros abimiz geliyor,onunla tanışmanın heyecanı içerisindeyim,bu heyecanla muhabbet ediyorken,-yanlış hatırlamıyorsam 20.40 sularında- yeni bir polis ekibi gelip bizden kimliklerimizi istiyor,e peki eyvallah diyoruz,herhalde gbt mizi sorgulayıp bırakacaklar bizi düşüncesindeyiz,veriyoruz kimlikleri,
    -arkadaşı takip edin diyor,ediyoruz.
    bir yandan da yapma hayrettin ağabey,elinde kimlikleri tutan polisle insani bir diyalog kurmaya çalışıyor.
    ancak, "gardaşım memleket nere ?" "ben senin gardaşın değilim." diyaloğundan gecenin akibetini görmek pek de zor değil açıkcası,hikaye belli.

    dolduruyorlar 2 tane ford-transit arabanın içerisine,sonrası zaten ayrı bir trajikomik hikaye..
    abi diyor bir tanesi,maça yetişebileceğiz değil mi ?
    -tabii koçum hemen bir gbt'nizi alıp bırakacağız.

    bu arada 15-20 kişi falanız,eğlenceliyiz,hani hafif kafalarda güzel biraz,polis otosu selfieleri,polislerle geyikler falan derken,bir ses geliyor " beyler 91 lira ceza yazacaklar ",haydaaa ? nereden çıktı şimdi bu ceza olayı ? hani sadece gbt idi,neyse artık ödeyeceğiz,boynumuzun borcu da maça yetişebilsek bari.. maça yetiştirirsiniz değil mi abi ?

    -koçum yetiştireceğiz dedik ya.

    neyse çağırıyorlar tek tek isimlerimizi,imza atacağız cezayı kabulümüze dair,çoktan kabul etmişiz suçumuzu nedir bilmeden,yeter ki maça yetişelim de.bu arada maç başlamış, anonslardan ya da sessizlikten maçın gidişatını takip etmeye çalışıyoruz,"erceeeeg" anons duyuluyor belli belirsiz,ahada geldi üçlük diyor biri,sonra bir ara susuyor salon,ses gelmiyor en azından bize, o arada emeterio coşuyormuş meğersem,velhasıl umutluyuz imzaları da attık ya artık gireriz herhalde diyoruz.

    -2.çeyreğe yetişeceğiz değil mi abi ?

    -bitti sayılır koçum,la oğlum biz sizi keyiften mi tutuyoruz sanıyorsunuz ?

    ha tabi bir de arkadaş var bu arada orda tanıştığımız,rusyadan azeri bir arkadaşı gelmiş galatasarayı izlemeye,o da arkadaşının derdinde,bir şekilde bileti ulaştırmaya ona çalışıyor.minibüse bindiğimizden beri yalvarıyor etraftaki polislere "abi beni siktir edin,şu bileti şu çocuğa allah aşkına ulaştırın,adam ağaç oldu orada !",olmuyor,ona izin yoksa zaten sıçtık,ortam gerilmeye başlıyor,bizim çocuk yılmıyor,bütün mantıksal açıklamaları yaparak edeplice ikna etmeye çalışıyor elinde tesbihi bir sağa bir sola çeviren,bej renkli deri ceketiyle polis otosu kapısına dayanmış,hımbıl,muhtemelen iq seviyesi çift hanelerin zar zor üstüne çıkan polis memurunu.

    -onu sarhoş olmadan düşüneceğidin,ben mi didim la saaa içki iç diye,beklesin azıcık daha,o kadar gelmiş rusyadan biraz daha bekler herhal.(suratta iğrenç gevrek bir ifade ile)

    -sen ordaki uzun boylu !!! oğlum bak iyi niyetimizi suistimal etmeyin.(sigara içen çocuğun,2.sigarasını yakması üzerine)

    evet abi haklısın yaklaşık 1 saattir burada ceza yemeyi bekleyerek iyi niyetinizi suistimal ediyoruz,bir de terbiyesizlik edip alkol kullandık ki deme gitsin,en iyisi siz bizi yakın abi,kişi iyi bildiğini yapmalı ne de olsa.
    olay,gitgide siyasileşiyor,yanık kokusunu duymaya başlıyorum,

    bir başka ses arkadan

    -anasını siktiniz bu ülkenin ben 2005 de burada öğrenciyken,elimde alkolümle maça giriyor izliyordum,dingonun ahırına çevirdiniz ulan herşeyi,ulan hafta boyunca işte belamı sikiyorlar,şuraya gelip nefes alıyorum,2 güzel hareketini izliyorum arroyo'nun,deşarj oluyorum,sevdiğimiz oyunu bile izlemeyi haram ettiniz bize,şerefsizler !!

    biraz daha geçiyor artık herkes barut gibi,ulan anladık maça giremeyeceğiz bari bırakın da kalabalığa kalmadan evimize dönelim moduna hazırlıyorum kendimi yavaştan.

    -ne bakıyosun oğlum ?
    -abi bakamaz mıyım ? o da mı yasak ?
    -bana niye bakıyon koçum,beni mi dövücen amk ?
    -abi senle ne alıp veremediğim olabilir,senle konuşmadık bile,adını sanını bile bilmiyorum?
    -ne bakıyon oğlum o zaman...(5 dakikalık saçma sapan bir döngü)

    -sen çok kaşınıyorsun bak haa,amirim bak bu eleman rahat durmuyor orda,adın ne la senin?(hukuken mağdur edildiğimizi belirtmeye çalışırken,atlıyor ordan biri)
    -güney
    -sen oly maçına gel de seni burada bir 6 saat bekletelim gör o zaman,kötü niyet neymiş,alıkonulma neymiş.şuna bak la ! sen kafan iyi gel buraya,sonra bir de maça girmekten bahsediyor.

    bu ve bunun gibi angutların,ölümü gösterip sıtmaya razı etme anlayışı,zaten polisliğe giriş dersinde öğretiliyor bunlara,şaşırmıyorsun,tecrübelisin ama içinden de şöyle eşkiyaca bir yumruk patlatasın geliyor o angutun suratının orta yerine - al ulan it al sana iyi niyet diye - tabii olmuyor,susuyorsun,sonra bırakıyorlar lütfedip,sağolsunlar,bu sefer başka bir süzme grup olan kapı önü görevlileriyle uğraşıyorsun,arbede,moral bozukluğu,takımın yeniliyor,bir yığın annesi pek uygun olmayan işlerde çalışmış insanla uğraşmak,ortada şevk falan kalmıyor,kafan da güzel değil artık.

    neyse gecenin sonunda galatasaray kaybediyor,yeni türkiye düzeni kazanıyor,"alkol kullanarak sarhoş bir şekilde " maça girmeye teşebbüsten 91 lira ceza ile dönüveriyorsun evine,canın sağolsun galatarasarayım bile diyemiyorsun,çünkü bu düzen sana tek birşey söylüyor.

    "defol git bu ülkeden !! "

    edit: düzenleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın