resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 3901
    6 aralik akhisar macinin tamamini yeni seyredebildim. herkesin selcuk ve burak'a neden bu kadar tezahurat yaptigini merak ettigim icin bastan sona izleyeyim dedim ve macin oyuncusu olarak kimsenin emre colak'i gostermemesi garibime gitti acikcasi. acik ara macin en iyisi -ozellikle 75. dakikaya kadar- emre colak.

    takimda hosunuza giden tum o hizli ataklar, top kapip tek pasla orta sahayi gecmeler, ileride pas trafiginin donmesi hepsi emre colak'in orta saha performansindan. selcuk bu kadar iyi gorunduyse emre'nin topu oyuna sokma seklinden.

    burak yilmaz'in performansi ilk yari oynadigi yerden dolayi. ceza sahasindan uzakta oynamis ilk 60 dakikayi, (ilk yaridaki bir 10 dakikalik bolum haric) ve o uzakta oldugu bolumde de iyi gorunmus iyi isler yapmis. aslinda futbolun basit temel seylerini yapmis. ekstra zorlamalara girmeden pas almaya cikip bostakine hizlica oynamis, fizigini kullanip hizli donuslerle defansi kosarken yakalamis vs vs. bunlar zaten ondan hep yapmasini beklediklerimiz. ne zaman ceza sahasina girmis yine eski burak olmus.

    selcuk'un performansindaki esas degisken rakibini kovalamasi olmus. normalde sadece sneijder rakibini kovalardi, bu sefer selcuk da defansin arkasina kadar rakibini kovalar olmus. bu nedenle dogru is yapti diyebiliriz. ofansif yonde olumlu yaptiklari ise emre colak, daha sonra da bruma sayesinde. iki kisiyi birden surekli ustune cekmis cocuk sonra merkezde onu acik selcuk, emre top almislar.

    hamza'nin burak'i ceza sahasindan uzaklastirmasi cok iyi olmus ancak bu dogruyu bozup tekrar eski yanlisa donmesi hayal kirikligi. umarim burak hep ceza sahasinda uzaga cekilerek oynatilir.

    sneijder'i ozellikle ilk yari fazla cizgiye yakin oynatmis. ve klasik bir 4-4-2 (burak'in ikinci forvet oldugu) oynamamis. sneijder kendini hep acik alanda birakmis top alip forvete acik alan kalsin diye. geri cekilirken bile sneijder pas arasi yapmayi kovalamis ama orta saha cizgisiyle beraber hareket etmemis. emre yoruldugunda ozellikle ikinci yarinin basi sneijder'i ortaya cekip emre'yi sola alsaymis rakip bu kadar gelmezmis. orta saha 2'li degil, 3'lu gibi olurdu cunku.

    sabri berbat otesi oynamis. 2 tane olumlu hareketi var. biri ilk yarida gekas'a gelen topa pas arasi yapmasi. (hizini kullanip) ikincisi de mehmet akyuz'un sutundan once yilmadan pozisyonun icinde kalmaya calismasi. (yine cabuklugunu kullanip).
    sabri, ben kendimi bildim bileli onunde oynayan adamla paslasmayan, paslasamayan bir adam. yine onundeki oyuncuya pas vermemeye yemin etmis gibi oynadi. herkesin cok iyi sezon dedigi keita'li sezonda da keita sirtina aldiginda keita'ya pas atardi sanki adama eziyet etmek ister gibi. keita allah'tan normal bir insan olmadigi icin sirtindaki adama ragmen donup gidebiliyordu.
    30 yasina gelmis bir adam cizgide nasil paslasir ogrenir mi bilmiyorum. ama en azindan onundeki adam kendini aciga atip savunmacisindan 5-6 metre uzaklastiginda ona durterek de olsa pas atabilmeli.

    semih yine vasatin altinda oynamis. bezgin bekir gibi gorunuyor sahada. hic hirs ve istek yok. bu cocuga ne oldu cok merak ediyorum. her seye ragmen sag stoper oynamaya baslarsa ilk senesindeki gibi tekrar vasatin ustu performanslar sergileyebilir.

    alex telles kademe yapmis az cok. bindirmelerinde hep gec kalmis ancak bu da buyuk bir sorun degil. oyun ritmine alisinca dogru zamanda dogru yerde olmaya baslar.

    selcuk bu kadar istekli olmasaymis sabri'nin kanattan iki gol yiyebilirmisiz. selcuk baya iyi gelmis sabri'nin sahadan kayboldugu anlarda. gercekten nereye gittigini anlamadim. sanki bir portal acildi ve baska boyuta gecti sabri. bir insan kademesini kaybeder de butun ekrandan nasil kaybolur hem de kontra yemedigimz halde, iste bunu gercekten bilmiyorum.

    umut bulut her mac oynamali. burak'in yaptigi isi bu kadar goze batar sekilde usturuklu yapmasinin sebebi umut bulut.

    lafi cok dolandirdim, emre colak bu seneki kadroda her mac yer bulmali kendine. futbol zekasi ne kadar dusuk olsa da turkiye liginde, turk pasaportlu kendisinden daha yetenekli bir orta saha yok. daha iyi oynayan bulursun o baska bir sey. emre de futbol zekasi olsa su an liverpool'da as kadrodaydi.
    hele ki mehmet ekici'ye futbolcu falan demeye baslamislar, aman aman diyorum. emre colak 10 kat daha yetenekli o futbol zevzegine gore.

    orta sahada pas yapip defanstan hucuma gecis oyununda daha az hatayla daha net cikabilmek istiyorsak emre colak orta sahada bir sekilde oynamali. illa biri kesilecekse melo'yu degil selcuk'u kessinler. melo, selcuk'un defansif islerini hayli hayli yapar ama emre'nin islerini selcuk yapamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın