• 10
    furkan'ın yerine değil, jawai'nın yerine alınması gereken oyuncu . 2.06 boy ne kadar atletik olsa da 5 numara için yeterli değildir.
    söyle anlatalım: galatasaray altyapısında boyu 2.00 civarı olacaklara sen guard ol, şutun varsa ve şanslıysan 3 numara oynarsın diyorlar.
    young, kerem'in izdüşümü olan atletik 4,5 numaradır.
    furkan önemli eksikliklerine rağmen nba'e gidiyorsa ve young bu yaşında takım bulamadıysa , bu işte bir bit yeniği var.
    takım buldu ama gelişmek için daha çok süre alacağı nba dışına gitmeyi tercih etmişse o başka..
    ekleme: scout ve diğer videoları seyretttikten sonra bazı eklemeler ...
    *net atletik 4,5 numara, avrupa'ya süre bulmaya, oynayarak şutunu ve basketbolunu geliştirmeye geliyor. yarım sezon , hoşuna giderse 1,5 sezon kalır,
    nba'ye döner . jawai'nin yerine geliyor , furkan kalsaydı , çok iyiydi. kingkong'un alan savunmasıyla sınavı durumu olacak.
    *patlama gücü olan bir oyuncu, dayanıklılığı ve kuvveti nba için bile üst düzey. crossfitçi havası sezinledim. %5-6 civarı yağ oranı çok acayip 105 kilo için. bildiğin yürüyen kas yığını.
    * smaç vurdu mu genel de potaya darbeli matkap (crossfit'e selam olsun) gibi asılıyor, inşallah cam pota indirmez veya antrenmanda istemeden arkadaşlarını sakatlamaz.abdul jabbar ve hakeem'den sonra hook shot bu kadar kullanan bir basketbolcu yeni gördüm. mutlaka olmuştur, ama işte dikkatimi çekmedi. yani '' dostum kingkong demişsin, ama bildiğin capitain hook '' durumu. bu yüzden potaya 3-5 metre civarı uzaklıkta oynuyor hücumda . sırtı dönük aldı mı yardıra yardıra hook shot atıyor. sağ eliyle de sol eliyle de isabetli hook atıyor. burak yılmaza sırtı dönük oynamayı öğretebilir mesela.
    *başka bir özelliği, daha doğrusu hook'la bağlantılı, hızlı ve devamlı yan yan gidebilme yeteneği. yalnız hook atarken değil, savunma yaparkende tekerlekli duvar gibi adam savunuyor, hücum faulüne zorluyor gövdesini koyarak. enteresan.. savunma da kafayı birine takacak olursa fena, hayata küstürür. savunmak için dışarı da çıkıyor. mirsad bırakmayaydı basketbolu iyiydi, görürdü belasını young'la. bu arada hücumda etkili screen koyarak 1-2 numaralara dış şut imkanı sağlıyor , rakip guardlara bol bol duvara çarpma hissiyatı yaşatacak.
    *ülkenin, college liginde, en iyi pick&roll savunmalarından biri olarak kabul ediliyormuş. içeri penetre edene
    '' dur birader, öyle bizim potaya asılmaca, içeri selamsız drive etmece'' yok diyor yani.
    *hücumda çok etkili olarak pick and roll'de havaya sokan smaç çaktığı gibi , savunmada da çok fena da blokluyor. gerçi nba için yetersiz bulan yorumlar var bloğunu ama (ben çok anlamadım). hani insan insanı öyle bloklamaz, öyle diyelim. birde boştaki top için yere atladıktan sonra melo gibi seyirciyi havaya sokan hırslı jestler yapıyor. rakipler kendisini diline dolayacak ve hakemler kolay faul verecektir ne yazık ki türkiye'de. tepkilere karşı çubuklu tosun styla savunma lafı hazır:''saha dışında çok iyi insan, adeta melek, sünger bob seven adam kötü olamaz ki. üstelik buraya geldi , bizden biri oldu, artık pepe'yi seyrediyor.. melek melek, ruhu temiz ''
    *çok kötü bir faul atıcısı, yüzdesi düşük. orta mesafede potayla yüzyüze kaldı mı şutu kötü. erceg'ten şut öğrenmeli. stili kötü değil ama jumpshoot'ları kısa düşüyor ve güvensiz. potaya yüzünü döndü mü , kendine güveni azalıyor. biraz sakarlığı var, p&r'de elinden pas kaçırıp top kaybına sebep olabiliyor.
    *bunun dışında kendisi ilk 2 turda draft edilmeyi beklerken , şutu olmaması ve boyuna posuna göre ellerinin küçük olması ( takma kafana king kong, musleraya da öyle demişlerdi, bak ne oldu) yüzünden seçilememiş. college kariyeri çok başarılı geçen ve en kötü ihtimal 2. turda seçilmeyi beklerken, seçilememek kendisi için moral bozucu olmuş. yaz kampından sonra new orleans pelicans'a(öyle takım olur mu pelikanı bırak aslan gibi aslan var burada) seçilmiş, ama başta ömer aşık olmak üzere 3 tane kaliteli uzunun arasına giremeyip serbest bırakılmış. bu da biraz moral bozucu olmuş.
    *liseyi ve üniversiteyi memleketi florida'da okumuş , hayırlı bir florida evladı. biraz da louisiana'da , pelikanlarda ( öyle isim mi olur, jazz'ı mormonlar kullanıyor, louisiana'lılara da pelikan kalmış, çok acayip), o yüzden tutunamamış, gurbetlik biraz zor geliyor arkadaşa.
    *hücum ribound'ları (kol kanat açıklığı ve kilo gayet iyi) gayet iyiyken,savunma ribound'ları iyi değil, durduğu yerden topu toplayacak boyu, kolları ve elleri uzun başka bir 5 numaraya hala ihtiyaç var galatasaray'da. furkan kalsaydı çok iyiydi, hele ki young , n'dong la falan beraber oynayabilseydi, iyi bir point guard'la birlikte, avrupa'da ilk 4 şansımız olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın