resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 543
    imza törenini şimdi izledim, zaten ismi açıklandığından beri içimde kendisine karşı iyi hisler vardı, bugünden sonra iyice umutlanmamı sağlamıştır hocamız. zira şu anda ilk ihtiyacımız olan şey, umut ve heyecanımızı geri kazanmak. gayet aklı başında, pozitif açıklamalarda bulunmuş, sneijder mevzusunda da şu an gereken adımı atmıştır, bundan sonra bize düşen olayın üstüne gitmemek ve hocanın eylemlerine bakmaktır. dediklerini yapacağına ve öyle bir tutum sergileyeceğine inanıyorum. sırf babasının kaybı yüzünden yaşadıkları, o teklif geldiği anı anlatırkenki duygusallığı bile kazanıyor insanın sempatisini. sırf bunun hatrına hocanın üstüne gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum. ayrıca ilk icraati taffarel hakkında olmuş, daha önce getireceği açıklanan kaleci antrenörünü, tafo'yu kaybetmemek adına başka bir göreve atamış ve bu olayı iyi yönetmiştir.

    ciddi anlamda da zor bir işe kalkışmıştır hamza hoca, sorulan soru gayet yerinde, kariyeri riske dahi girebilir. zira şu dönemde galatasaraya gelmek herkesin cesaret edebileceği bir olay değil, kulüp saha içi ve dışında hemen her konuda kaos içinde. ve şu an söylenen/söylenecek olan "yeni gelen hocanın suçu yok, sesimizi çıkarmayalım sezon sonuna kadar" gibi beylik laflar, en fazla 1 ay içinde unutulacak. doğanın kanunu bu, yermek için söylemiyorum. daha önce defalarca geçtik bu yollardan, hagi, bülent, mancini gibi isimler devralıp, kendi dönemlerinde de hatalar yapınca gayet büyük tepkiler gördüler, ve kısa zaman içine de yollandılar. hamza hocanın da hata yapma lüksü çok az, kimse sezon başlangıcını, kaosu falan hesaba katmayacak çünkü. ve bizden tepkiler sonrası ayrılması, kariyerini zedeler. bülent, hagi örnekleri gibi, futbolculuğu efsane olan iki oyuncumuz da taraftar tarafından asla hoca olarak görülmek istenmiyor bir daha. hamza hoca için fener ve beşiktaş kapısı da zor ihtimal olduğu için, kısır bir döngü içinde anadolu takımlarında geçebilir hayatı.

    futbol alemindeki ilişkileri biz galatasaray taraftarı olarak kabul etmek istemesek de, malesef gerçekte öyle yürümüyor. terim veya demirören'e yakınlığı var diye adama negatif yaklaşmak doğru değil, bu piyasanın içinde olan yetişkin adamlar, senin taraftar olarak baktığın gibi bakamazlar, reaksiyon veremezler. oyuncumuzun/hocamızın/eskilerimizin ne dediğine, kimle takıldığına falan aşırı takılıyoruz biz, sevgilimiz gibi davranıyoruz adamlara, artık şunu biraz yumuşatalım. hamza hoca büyük ihtimal selçuk ve burak'ı da şak diye kesmeyecek, bunu da kabullenelim, bu adamlara sabredecektir ilk etapta, ama aynı görüntü değişmeyip ısrar ederse, iş değişir tabi ki.

    son olarak, hoca konuşurken terim'i anımsatan bazı bakışları, mimikleri varmış gibi geldi bana ve hoşuma gitti. ciddi anlamda güven verdi görüntüsü bana, ya da ben öyle görmek istiyorum bilemiyorum. ama sırf yaşı yetip oyunculuğunu izleyenlerin, hakkında söyledikleri şeyler bile güzel. benim izleyebildiğim oyuncularımızdan 10-15 yıl sonra kim hocamız olsa, "oyunculuk zamanlarında hiç yamuğu yoktu, düzgün bir adamdı" diyebilirim diye düşünüyorum, fazla örnek gelmiyor aklıma. inşallah iyi olacak her şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın