• 302
    yayın hakları ile ilgili araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi şu şekilde.

    yükselen pazar değeri sonucu nba diğer ülkelerden yayın hakkı ücreti olarak 6 milyon dolar istemiş. ülkemizde maçların çok büyük bir kısmı sabaha karşı olduğu için reklam ve yeterince reyting geliri olmadığı için bu fiyat çok yüksek görülmüş ve +2 yıl opsiyonu olan dsmart bu opsiyonu kullanmamış.

    şimdi nbatv ile ilgili ayrı bir durum söz konusu. bu kanal'ın dsmart platformuyla anlaşması kimisine göre 21 aralık kimisine göre 1 ocak itibariyle bitiyor. bence 1 ocak daha doğru gibi. bu süre sonunda illa ki bir platform bu kanalı almak için teklif verecektir. bu platformun yıllarca bu kanalı bünyesinde taşımış digiturk ya da şampiyonlar ligi ihalesi ile büyük bir atılım içinde bulunana tivibu olması bekleniyor. kanal satın alındıktan sonra nba'in köşeye sıkışıp daha düşük bir ücretten ihale vermesi bekleniyor.

    bu mevzu bir yana ben başlığa daha farklı bir konu için girdim.

    arkadaş, bu doğu konferansı ile batı konferansı arasındaki güç farkı yıllardır vardı ama bu son zamanlarda iyice can sıkmaya başladı. playofflar geldiği zaman bu durumun batı takımları için nasıl yıpratıcı olduğunu düşünün. çok çok büyük bir haksızlık var. bu dengesizliğin bir an önce değiştirilmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın