• 1209
    --- alıntı ---

    galatasaral liv hospital coach ergin ataman, sitemize verdiği özel röportajda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

    sitemiz editörü can işbakan’a konuşan ergin ataman kulübün son durumu ile ilgili önemli mesajlar verdi.

    furkan aldemir’in kulüpten ayrıldığını ifade eden ataman, ”furkan ayrıldı. bugünden sonra idmanlarda olmayacak. şu anda arroyo hariç tüm oyuncular serbest. teklif alan ayrılma hakkına sahip. benim devreye girme ihtimalim yok. artık furkan’ı ikna edemem. sezon başında bunu başarmıştım. fenerbahçe ülker, anadolu efes ve nba’den teklifler vardı. ben ona ’2 yıl daha oyna ondan sonra nba’e hazır bir oyuncu olarak’ git dedim. ancak şuanda bir fırsat ortaya çıktı ve ayrılma hakkını kullandı. eğer daha sonra gitseydi kulübe bir bonservis ödemesi gerekirdi. şimdi ise bir avantajı var ve bedelsiz gidebilecek. bu durumdan faydalandılar. artık benim yapabileceğim bir şey yok çünkü konu teknik değil ekonomik bir hal aldı” dedi.

    başarılı coach tüm oyuncuları serbest olduğunun altını çizerek, ”şuanda arroyo dışında tüm oyuncular serbest. çünkü bat’a ihtar çektiler ve iyi bir teklif alan her oyuncu furkan gibi ayrılabilir. mesela top 16 sonunda real madrid gelip erceg’e teklif yaparsa, erceg burada kalmaz. veya ender, kerem gönlüm, sinan gibi oyuncular iyi bir teklif aldığı halde gitme hakkına sahipler” diye konuştu.

    hedeflerinde asla sapmanın olmayacağını dile getiren ünlü antrenör, ”galatasaray’da hedefler değişmez. stratejimizi değiştireceğiz. bir kısa oyuncu ile anlaşmak üzereydik. şimdi uzun oyuncu bakacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

    ataman taraftarların yüreğine su serperek kulüpten ayrılmayacağını söyledi ve ”şuanda ayrılmayacak bir kişi varsa; o da benim. kulübün düzeleceğini söylemek güç. eski yönetim bombayı bırakıp gitti. bomba patlamaya hazırdı ve furkan hadisesiyle beraber patladı. yeni yönetimin sorunu çözecek maddi gücü yok. bu günleri ancak birinin bize sahip çıkmasıyla aşabiliriz. nasıl ülker, fenerbahçe’yi desteklemişse; nasıl maddi sorunlar varken erdoğan demirören, milangaz ile beşiktaş’ı yukarı çıkarmışsa biz de aynı şekilde düzlüğe çıkabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

    --- alıntı ---

    basketdergisi özel röportajıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın