• 1185
    galatasaray basketbol takımının ve milli basketbol takımının galatasaraylı hocası.

    bir euroleague (avrupa) takımı hocasından daha ziyade, hocalık tarzı nba hocası kimliğine daha yakındır. fakat enteresandır nba 'den daha ziyade avrupa patentli oyunculara hakimdir. bu yılki şu anlık takımın performans düşüklüğünü yalnız maddi imkansızlıklara ve rakiplerin artan bütçelerine değil, kendisinin geçen zorlu 3 yıllık yıpranmışlığına ve milli takım hocalığının verdiği yüke bağlayabiliriz. bunun yanısıra yeni transferlerin onun bağırmalı çağırmalı sert disiplinli oyun tarzına alışması zaman alıyor. yılların tecrübesi n'dong bile röportajında başlarda buna alışamadığını söylemişti.

    takım kimyası yanısıra karaktere ve kazanma hırsına baktığı için bazı oyuncularda ısrar ediyor. bunda da daha önce başarı isabeti 1'e 2 falanken , bu yıl 1'e 3'e indi. isabetli pocius ve micov'a karşılık jawai, yunanlı pivot, nolan, aradori, kerem gönlüm, yenilenen ender şimdilik başarısızdır. aradori, kerem ve ender iyileşir, diğer umutsuz vakalar yerinede 3 tane transfer yapılırsa, iyi olur. 1 tane siyahi 2 numara point guard, 1 tane kalıplı 5 numara, 1 tanede sutu olan 4,5 numara lazım ki; son ikisinden biri de siyahi olmak zorunda. pota altı uzunlarda atletik özelliklerimiz eksik. bunun yanısıra türk vatandaşlığına geçen point guard makedon genci de artık kadroya dahil etmek gerekiyor. çocuk pocius yanında pota arkasında yeterince bençte oturdu.

    kısaca; efes ve ülker bu kadar yüksek bütçelerle iyi koç ve oyuncular almasalar,ergin ataman biraz daha az kumar oynayıp oyuncu seçiminde daha az risk alabilirdi. mesela daha uzun vadede verim alınacak genç oyuncu seçimini rekabet yüzünden yapamıyor.

    toparlayacaktır önümüzdeki aylarda fakat şampiyon olamazsak, kendisi insafsızca eleştirilmeden gayet normal deyip önümüzdeki yıllarda şartların iyileştirilmesi için çaba harcanılmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın