• 1184
    her yigidin yogurt yigisi farkli olur misali ergin ataman'in da takim kimyasi oturtma sekli kendine has. takimdaki lider oyunculari ve onlarin destekcilerini belirleyip hucum ve defans 5'lerini lig baslamadan ayarlayan bir hoca degil kendisi. bunun yerine takimin saha icinde kendi ic dinamiklerini bulmasini istiyor. o nedenle sezona basladiginda takim formsuz ve stratejisiz gorunebiliyor. fakat zamanla herkes rolunu kendi bicip takimin kimyasini oturtmaya baslayinca tam performans gostermeye basliyor. bir de bunun ustune adam 3 yildir sacma sapan sakatliklarla bogusuyorken bu adami kadro muhendisligini bu sene beceremedi diye elestirmek sacmalik.

    bunun tek anlami var basketbolun abc'sinden anlamiyorsun demektir. basketbol uzun vadeli basarinin en buyuk anahtari takim kimyasi ve bunu avrupada en iyi yapan adamlardan biri ergin ataman. bu yonuyle de phil jackson'a benzedigini dusunuyorum. sorunlari sene basinda takimin kendi icinde cozmesi icin uzaktan bakmasi, rolleri oyuncunun istegine gore belirlemesi, takim kimyasini liderin ismine gore degil liderin katkisina gore belirlemesi...

    hocanin su an en buyuk eksikligi aradori'nin sorumluluk almadan oynamasi. formsuzluk degil bu, lider ozelliklerini sahaya yansitamamasi. bunun yaninda kisa rotasyonundaki dengesizlik iyice isimizi zora sokuyor. belki bu sene goksenin'i kiralik vermesek daha hayirli olabilirdi.

    sakatlar duzeldikce takim ritmini bulmaya baslayacaktir. benim tek korkum sezonun en formda oyuncusu micov sakatlandi ve buna nasil bir reaksiyon gosterecegiz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın