resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 7070
    sadece topun olduğu yeri izleyen futbol seyircisinin eleştirdiği futbolcumuzdur.

    burak yılmaz bir maçta 30 dan fazla sprint atabilir. genelde km olarak az koşmuş olarak görünse de aslında burak yılmazın attığı sprintlerle yaptığı 9 km bir orta saha oyuncusunun yaptığı 12 kmden daha değerlidir. bu sprintlerin çoğunu da alan açmak, pozisyona girmek için atar. bu sprintler basit hızda sprintler de değildir. dolayısıyla bir çok kez savunmayla aynı hizadan başladığı bu sprintlerde ofsayta düşebilir. tabii ki burak yılmaz bazen çok saçma ofsaytlara düşebiliyor ama burak yılmaz'ın ofsayt sayısının normalden fazla olması onun stilinde oynayan bir oyuncu için doğaldır.

    umut bulutun yaptığı baskı ile savunmayı yorduğu falan söylenir bizim geri zekalı medyada. fakat burak yılmaz attığı sprintlerle savunmayı umuttan çok daha fazla yoran bir forvettir. kendinizi burak yılmaz'a karşı oynayan bir defans oyuncusu olarak düşünün. her an sizinle aynı hizada duran ve atacağı bir sprintle sizi çok rahat ekarte edebilecek bir rakiple oynuyorsunuz. ve bu rakip fizik ve kondisyon açısından da güçlü bir oyuncu. bu oyuncu teknik olarak çok üst düzey olmasa bile -ki ben burak yılmaz'ın uygun mental şartlarda tekniğinin karşılaştırıldığı bir çok oyuncudan iyi olduğunu düşünüyorum- savunmanın arkasına yaptığı bu koşularla kaleci ile baş başa kalması işten bile değil. karşınızda bu nitelikte sprintlerden 30 tane atabilecek bir adam varken fizik ve mental açıdan yorulmanız ve yıpranmanız çok şaşılacak bir durum değil sanırım.

    burak yılmaz birçok gol pozisyonu kaçırıyor olabilir ama bunu hepimiz görüyoruz. ama görmek istemediğimiz bir nokta var burak bir çok forvet oyuncusundan daha fazla gol pozisyonuna giriyor. sizce bunun sebebi galatasaray'ın muhteşem(!) orta sahası mı?

    umut bulut ilk 11 çıktığı maçlarda pozisyona dahi giremezken burak yılmaz'ın yerine veya yanına oyuna girdiği zaman gol atma olasılığı daha fazla olabiliyor. sizce de bunun sebebi burak yılmaz'ın yorduğu savunmaya karşı daha rahat oynayabilmesi değil mi?

    burak yılmaz'ı sadece topla değil topsuz olarak da izleyin o zaman daha sağlıklı sonuçlara varacağınızdan eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın