resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 1984
    bir iddiaya göre prandelli tarafından tembel olduğu için oynatılmayan oyuncu. eğer gerçekten bruma adam gibi çalışmıyorsa bu bruma'nın kendisinin suçu olduğu kadar idarecilerin de suçudur (burada "idareci" kelimesini kullanarak teknik heyetinden yönetimine futbol takımı üzerinde etkisi olan herkesi dahil ediyorum). şu bir gerçek ki, güney avrupa, afrika veya güney amerika kökenli oyuncular batı ve kuzey avrupa kökenli oyuncular kadar disiplinli olmuyorlar, ilk fırsatta şımarıyor ve hele başlarında adam gibi bir disiplin yoksa kaytarmaya başlıyorlar. şimdi şunu da hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, burda yeterince çalışmayan bruma eğer bize geleceğine üst düzey bir avrupa takımına gitseydi zorla eşek gibi çalıştırılacaktı ve bambaşka bir futbolcu haline gelecekti. bunu türkiye'de göbek salan arda turan'ın atletico'da geldiği durumdan, zamanında transfer edemediğimiz xherdan shaqiri'nin bayern'de ne hale geldiğinden, alex ferguson'ın cristiano ronaldo'yu nasıl makine gibi bir hale getirdiğinden veya tersi bir örnek olarak eboue'nin bizde kendini nasıl saldığından gayet iyi gördük. burada ise bruma'nın kaytarması için her türlü ortam var: eline avrupa'da geçeceğinden çok daha fazla para geçti, takımın yarısından çoğu tembel türk veya güney amerikalı topçular...

    daha da acısı, farz edelim ki bruma çalışıp kendini geliştirmek istedi, adama doğru düzgün mentorluk yapılacak bir ortam bile yok ki: takıma onu transfer ettikten 2 hafta sonra takımdan ayrılan bir teknik direktör, arkasından 1 sene içinde gelen ve taktik anlayışları birbirinden tamamen farklı 2 hoca daha, yöneticilikten anladığı "i love you hocam" tişörtleriyle dolaşıp oyunculara eliyle tatlı yedirmek olan bir futbol şube sorumlusu, sürekli açığını kollayıp yıpratıcı haberler yapmaya çalışan bir medya, ilk fırsatta yuhalamaya başlayan taraftar ve şu an sezonu tamamlayıp tamamlayamayacağı bile belli olmayan prandelli. bakın daha anadolu takımlarının kasap defanslarına değinmedim bile. bu şartlarda bruma'dan cristiano ronaldo 2 olmasını bekliyoruz. üzgünüm ama çok bekleriz.

    geldiği gün bruma için "çok iyi yetenek, burada oyun zekasını da geliştirebilirse büyük yıldız olur; ama umarım 'porto olacağız' diye atıp tutarken bruma gibi bir yeteneğin de harcanmasına sebep olmayız." demiştim. üzgünüm ama maalesef ikinci seçenek gerçek oluyor gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın